Saçta yapılan Anadolu Böreği
Hamurunun Malzemeleri:
* 500 gr elenmiş un
* 1 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* Tuz ve su
* 500 gr yıkanmış kurutulmuş incecik kıyılmış ıspanağın yaprakları * Önceden bol yağda kavrulmuş dana koyun karışımı (1 orta boy kase kadar) * 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan * Tuz,karabiber,pul biber
* Tereyağ veya margarin
Hamurun Yapılışı:
Hamurun kuru malzemelerini karıştırın , bir çay bardağına mayayı koyun içine şeker atın ılık su ekleyin maya kabarmaya başlayınca una ilave edin iyice karıştırın su hariç sıvı malzemeleri koyun yoğurmaya başlayın yavaş yavaş su ekleyin sert bir hamur yapın üzerini örtün dinlenmeye bırakın.
İçinin Yapılışı:
Ispanak yapraklarını yıkayın ve iyice kurumasını sağlayın kuruyan ıspanakları bıçakla incecik kıyın üzerine önceden kavrulmuş soğuk kıymayı ve incecik kıyılmış kuru soğanı koyun karıştırın tuzu ve baharatları tam hamuru içleyeceğiniz zaman koyun.ve karıştırın.
Yanıcın Yapılışı:
Hamuru küçük küçük bezelere ayırın ve unun yardımı ile incecik açın içine ıspanak karışımından bolca koyun ve yarım ay şeklinde (çiğ börek şeklinde) kapatın kenarlarını ister kesin ister elinizle kapatın, teflon tavada veya saç üzerinde alt üst pişirin, pişen yanıçları kenara alın üzerine tereyağ veya margarin sürün keserek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Çorum yöresine ait çok lezzetli saç böreğidir.
* Ispanak yapraklarının kullanılması kuru olması ve çok ince kıyılması önemlidir.
* Kıyma önceden bol yağda kavrulup dondurulursa daha iyi olur.
* Kuru soğan çok ince kıyılmalıdır.
* Teflon tavada, saçta veya odun ateşinde saç üzerinde pişirilir.
* Çorum kış memleketi olduğundan dolaplarında eskiden kavrulmuş kıymaları olurmuş
* Kıymayı kavurup dondurun daha kullanışlı oluyor.
* Baharat ve tuzu iç harcına en son ekleyin
* Önce eklerseniz harç sulanır.
* Yanıç çok lezzetlidir.
* Tavada pişirirken biraz yağ koyabilirsiniz.
* Pişen yanıçlar arkalı önlü tereyağ veya margarin ile yağlanır
VURDUM DUYMAZ, KÖR AYVAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com