Hatay Yöresine aittir.
* 1 tane hazır ekmek kadayıfı
Şerbeti İçin:
* 1 kg toz şeker
* 2-3 damla limon suyu
* Üzerini geçecek kadar su
* Kaymak * Krem şanti * Hindistan cevizi * Dövülmüş ceviz,fıstık veya fındık
* Hazır kadayıfı ikiye ayırın
* Geniş bir tepsiye yerleştirin
* Üzerini geçecek kadar kaynar su içinde 4-5 saat bekletin
* Üzerine bir kapak kapatın
* Şiştikten sonra sudan alın
* Temiz havlu veya kağıt havlu hazırlayın
* Havlu ile fazla suyunu bastıra bastıra alın
* Başka bir tencereye 1 kg şekeri üzerini geçecek kadar su koyun
* Ocağın altını açın ve şerbeti kaynatın
* İçine bir kaç damla limon suyu damlatın
* Kadayıfı tekrar tepsiye alın
* Kaynayan şerbeti üzerine dökün ocak üzerinde çevire çevire pişirin.
* Kaşıkla kenarlardan şerbeti devamlı üzerine dökün
* Kıvamı tam olunca altını kapatın
* Soğuduktan sonra dilimleyerek istediğiniz malzeme ile servis yapın.
*Afiyet Olsun.
NOT:
* Ekmek kadayıfı çok lezzetli bir tatlıdır.
* En çok Hatay yöresinde yapılır.
* Anadolu'da her yerde çok yapılan bir tatlıdır.
* Ekmek kadayıfı artık hazır olarak marketlerde satılmaktadır.
* İsteyen kendisi hamurunu yapabilir.
* Ben hazır alıp şerbet döktüm.
* Ekmek kadayıfları çok büyük satıldığından hepsini kullanırsanız çok olabilir.
* Ben ortadan bıçakla ikiye ayırmadım.
* Ayırma yaparken dikkatle yapın.
* Ekmek kadayıfını direk şerbete koyarsanız çok lezzetli olmayabilir.
* Ben ortadan bıçakla ikiye ayırmadım.
* Ayırma yaparken dikkatle yapın.
* Ekmek kadayıfını direk şerbete koyarsanız çok lezzetli olmayabilir.
* Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
* Ekmek kadayıfına en çok kaymak yakışıyor.
* Kaymak miktarları size kalmıştır.
* Üzerini Hindistan cevizi , değişik çerezlerle süsleyebilirsiniz.
* İsteyen krem şanti ile ikram edebilir.
EŞEĞE BİNMEK BİR AYIP, EŞEKTEN İNMEK İKİ AYIPTIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com