Dağ Yenice Köyü (BURSA)
* Dağyenice köyüne ait kurutulmuş 3-4 tane yufka
* Kızartmak için tava veya saç
* Yağlamak için tereyağ veya sıvı yağ
* 500 gr yıkanmış ince kıyılmış ısırgan otu ( karışık ot çeşitleri) * 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ * 1 tane ince kıyılmış kuru soğan * 1 yemek kaşığı salça * 250 gr lor peyniri veya normal böreklik peynir * Tuz, baharat
* Önceden yapılmış kurutulmuş üçgen yufkaları suda ıslayın
* Islanan yufkaları temiz bir bez üzerine koyun bekletin
* Yumuşayan yufkaları nazik bir şekilde ortasından açın
* Açılan yere
* Isırgan otlu iç malzemesinden koyun
* Elinizle yavaşça diğer kanadı üzerine kapatın
* Elinizle biraz bastırın yufkaların yapışmasını sağlayın
* Tavayı veya saçı iyice kızdırın
* Çok az bir yağ koyarak gözlemeleri arkalı önlü kızartın
* Çıkan gözleme yağsız olursa üzerine yağ sürün
* Hemen sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.
İç Malzemesinin Yapılışı:
* Geniş bir tavada yağ içinde soğanları kavurun
* Soğanları salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin
* Tavaya ısırganları koyun ve kavurun
* İyice kavrulan malzemeye tuz ve baharat ekleyin
* Soğumasını bekleyin ve kullanın
NOT:
* Dağyenice köyünde yediğim gözlemenin tadına doyamadım
* Kurutulmuş yufkalardan 3 tane aldım
* Evde kendim gözlemeyi yaptım.
* İnanın Bu gözlemeyi yemek için kahvaltıya Dağ Yenice'ye hemen gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
* Ben gelincik otu ve ısırganı karıştırarak yaptım çok güzel oldu.
* Ama inanın işin sırrı yufkası olsa gerek.
* Kahvaltıya gitmek için 0532 351 31 69 telefon numarasından iletişim kurabilirsiniz.
* Dağ Yenice havası ve manzarası ile doyumsuz bir köy
* Kahvaltısını tavsiye ediyorum.
* Gözlemeyi isteyen biraz yağ koyarak kızartarak yapabilirsiniz.
* Yada yağsız pişirip sonra yağlayın
* Ben biraz kıyma ilave ettim.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Yufkayı ıslandıktan sonra biraz bekletmeniz gerekir.
* Yufkalar yumuşamazsa iyi sonuç alamazsınız
* Yufkalar piştikten sonra taze iken üçgen şeklinde kurutmuşlar.
ALLAH UÇAMAYAN KUŞA ALÇACIK DAL VERİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com