ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Yumurtalı Arap Saçı Yemeği (Malatra Otu)

Marmara ve Ege Bölgesi

Marmara ve Ege Bölgesi

Malzemeler

* 500 gr arapsaçı otu ( bir demet)
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3-4 tane yumurta
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* Tuz, Baharat

Üzeri İçin

* 1 kase sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

* Arapsaçı otunu yıkayın
* Arapsaçı otunu iyice süzdürün
* İrice doğrayın
* Büyük bir tava içine yağı koyun
* Tavanın altını yakın
* Soğanları eriyen yağın içine koyun
* Soğanları yağ içinde pembeleşene kadar kavurun
* Soğanlara arapsaçı otunu ilave edin
* Kaşıkla çevire çevire kavurun
* Otların üzerine 1 çay bardağı su dökün
* Su ile otun yumuşamasını sağlayın
* Suyunu çeken otu tekrar kavurun
* Kavrulan otun üzerine yumurtaları kırın
* Karıştırın
* Yumurtalar piştikten sonra tuz ve baharat ekleyin
* Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın
*Afiyet Olsun..


NOT:
* Arap saçı otunun diğer adı Malatra dır.
* Lezzetli ve güzel bir ottur.
* İsteyen sarımsağı kavururken ilave edebilir.
* Ege ve Marmara bölgesinde çok kullanılan bir ottur.
* Pazarlarda bulabilirsiniz.
* Yağ ve tuz miktarları size kalmıştır.
* İsteyen istediği baharatı ekleyebilir.

ÖKÜZ TAHTA ÇIKARSA PADİŞAH OLMAZ AMA SARAY AHIR OLUR.

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com