ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Bakla Dizmesi

Ege ve Marmara Bölgesi

Ege ve Marmara Bölgesi

Malzemeler

* 1 kg ayıklanmış ve yıkanmış taze doğranmamış bakla
* 1 tane yemeklik çintilmiş kuru soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tane küçük boy iri doğranmış kuru soğan
* 1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 4-5 diş doğranmış sarımsak
* 1 tane limon suyu



Kızartmak İçin:
* 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri İçin

Üzerine dökmek İçin: * 1 su bardağı su * 1 çay kaşığı toz şeker * 1 tatlı kaşığı un * Tuz

Yapılışı

* Doğranmamış baklaları geniş bir kaba koyun
* Üzerine 1 limonun suyunu sıkın
* 5 dakika bekletin
* Kızartma tavasına zeytinyağını koyun
* Kızgın yağda arkalı önlü rengi dönecek kadar kızartın
* Pişirme tenceresinin ortasına iri doğranmış soğanları koyun
* Soğan ortada kalacak şekilde baklaları bir sıra yuvarlak dizin
* İlk sıranın üzerine dereotu, çintilmiş soğanı ve sarımsakları yarısını yayın
* Tekrar üzerine bakla dizin
* Baklaların üzerine soğanlı malzemeden serpin
* Bakla dizmesi bitince üzerine
* Unu,tuzu,şekeri 1 su bardağı suda eritin ve baklaların üzerine dökün
* Üzerine bir tabak kapatın yavaş ateşte 40-45 dk. pişirin
* Pişen yemek soğuduktan sonra geniş bir servis tabağına ters çevirin
* Servis sırasında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın
* Afiyet Olsun


NOT:
* Ege ve Marmara bölgesinde sık yapılan bir lezzettir.
* Bakla dizmesi değişik ve lezzetli bir yemektir.
* Kızaran baklaların üzerine yeşil soğan ve taze nane koyabilirsiniz.
* Yemek pişerken üzerine kapak koyarsanız daha iyi pişiyor.
* Koyacağınız su karışımı güzel bir tat veriyor.
* Siz daha az bakla ile yapabilirsiniz.
* Baklalar kızardığı için ilave yağ koymuyoruz.
* Yağı az gelirse pişerken biraz yağ ilave edebilirsiniz.
* Baklaları uzun uzun doğramadan dizmek ve kızartmak gerekiyor.
* Tencerenin ortasına koyacağınız soğanlar iri doğranmalıdır.
* Baklaların üzerine limon suyu sıkarak kızartın.
* Kızartma yaparken kapağını kapatın.
* Bakla limonlu olduğundan çok sıçrar
* İsterseniz yağı az olsun derseniz kağıt havlu ile fazla yağını alabilirsiniz.
* Tuz miktarı size kalmıştır.
* Tencereden soğumadan çıkarmayın.

İYİ OLMAYA ÇALIŞMAYAN İYİ OLAMAZ.

SON BAKILAN TARİFLER

Bakla Dizmesi

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com