Sivas Bölgesi (İç Anadolu)
* 500 gr ayıklanmış yıkanmış incecik kıyılmış madımak otu
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1/2 çay bardağı yıkanmış pirinç veya bulgur
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* 10 dilim ince kıyılmış pastırma
* 1 yemek kaşığı sade çemen
* 1 tane kıyılmış kırmızı biber
* Tuz, baharat
* Çırpılmış sarımsaklı yoğurt
* Geniş bir tencerede yağı kızdırın
* İçine soğanları atın ve kavurun
* 1 yemek kaşığı salçayı koyun ve kavurmaya devam edin
* 5 dk. kavrulan soğanlara ve salçaya pastırmaları ilave edin
* Pastırmaları soğanlarla birlikte bir iki kez çevirin
* Üzerin doğranmış madımak otlarını doldurun
* Madımakları biraz kaşıkla biraz karıştırın
* Üzerine çemeni ilave edin
* Kırmızı biberleri, tuzunu koyun karıştırmaya devam edin
* 2-3 dk sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyun
* Kapağını kapatın kaynamaya başlayınca
* İçine bulguru veya pirinci atın
* Bulgur veya pirinç pişince ocağın altını kapatın
* 10 dk. dinlendirin
* Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın
* Afiyet Olsun.
NOT:
* İç Anadolu'nun en önemli ot yemeklerindendir.
* Tokat, Sivas ve Çorum bölgelerinde çok tüketilir.
* Madımak otu yere çok yakın yetiştiği için çok iyi ayıklanmalıdır.
* Madımak otunun temizlenmesi biraz zahmetlidir
* Uç kısımlar çok sert olduğundan , kopartmak gerekir.
* Madımak ince kıyılması gerekir.
* İsteyen kıymalı çemenli yapabilir.
* Çemensiz madımak olmaz
* Pastırma isteyen koyabilir.
* Pirinç veya bulgur tercihi size kalmış
* Tuz, baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
DALINDAN ŞÜPHE ETTİĞİN AĞACIN, GÖLGESİNDE SOLUKLANMAYACAKSIN...!
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com