Güney Doğu Anadolu Bölgesi
* 500 gr yıkanmış çağla
* 250 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yumurta sarısı
* Tuz
* Karabiber, pul biber
* Kıyılmış dereotu
* Etleri düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirin
* Düdüklü tencerenin kapağını açın
* Etlere çağlaları ekleyin
* Etler ve çağlaları kapağını kapatmadan tencerede tekrar pişirin
* Çağlalar pişince ocağın altını kısın
* Nohutları ve tuzunu içine ilave edin
* Başka bir tarafta bir kabın içinde
* Yumurtayı,unu ve yoğurdu iyice çırpın
* Çırptığınız sosu tencereye yavaş yavaş ilave edin
* Sosu dökerken yemeği sürekli karıştırın
* Yemeği 5 dk. daha pişirin
* Yemeğin üzerine dereotu serpin
* Sıcak sıcak servis yapın.
*Afiyet Olsun.
NOT:
* Çağla aşı yemeği daha çok Gaziantep yöresinin yemeğidir.
* Yemek çok lezzetli ve besleyicidir.
* Terbiye sosu ile birlikte yapılan bir yemektir.
* Çağlaları isteyen ikiye kesebilir.
* İsteyen üzerine biberli kızgın yağ dökebilirsiniz.
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen nohudu etle birlikte haşlayabilirsiniz.
* Yemekleri terbiyeli yapmak yemeklere çok lezzet katar.
* Sosu çok iyi çırpılmak gerekir.
* Yemeğe sosu ilave edince yemeği fazla kaynatmayın
* Yemeği fazla kaynatırsanız kesilir.,
* Sosu koyduktan sonra 5 dk. kaynatın
* Sosu koyarken yemeği devamlı karıştırmak gerekir.
* İsteyen kuru nane yemeğe koyabilir.
RÜZGARIN ÖNÜNE DÜŞMEYEN YORULUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com