Çocukluğumun tatlısı
1,5 Su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2,5 su bardağı şeker
Yoğurt ve şekeri iyice karıştırın. Diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Yağlanmış kare borcam büyüklüğündeki bir tepsiye dökün (borcam olmasın) Tepsiyi iyice alttan ve üsten hafif masaya vurarak yerleştirtin. 170-180 derecelik fırında kontrol ederek iyice pişirin. Üzerine pişmeden önce fıstık konulabilir. Böleceğiniz her dilime gelecek
şekilde olabilir. Piştiğine emin olunca şerbeti ılık olarak üzerine dökün tekrar fırına koyun ve fırını kapatın, sıcağı ile biraz beklesin.
Afiyet olsun.
İTİ ÖLDÜRENE SÜRÜTÜRLER.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com