ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Şam Bali tatlısı

Çocukluğumun tatlısı

Çocukluğumun tatlısı

Malzemeler

1,5 Su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin

Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2,5 su bardağı şeker

Yapılışı

Yoğurt ve şekeri iyice karıştırın. Diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Yağlanmış kare borcam büyüklüğündeki bir tepsiye dökün (borcam olmasın) Tepsiyi iyice alttan ve üsten hafif masaya vurarak yerleştirtin. 170-180 derecelik fırında kontrol ederek iyice pişirin. Üzerine pişmeden önce fıstık konulabilir. Böleceğiniz her dilime gelecek
şekilde olabilir. Piştiğine emin olunca şerbeti ılık olarak üzerine dökün tekrar fırına koyun ve fırını kapatın, sıcağı ile biraz beklesin.


Afiyet olsun.

İTİ ÖLDÜRENE SÜRÜTÜRLER.

SON BAKILAN TARİFLER

Şam Bali tatlısı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com