ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Yeşil Mercimekli Kabak Yemeği

Kabak ve mercimek ikilisi

Kabak ve mercimek ikilisi

Malzemeler

* 1 kğ yemeklik yeşil kabak
* 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
* 1 tane yemeklik doğranmış soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* Tuz

Üzeri İçin

* 5-6 diş dövülmüş sarımsak * 1 yemek kaşığı kuru nane * 1 limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Doğranmış soğanı sıvıyağda iyice kavurun, üzerine diğer malzemeleri ilave edin, kabaklar iyice kavrulana kadar bekleyin üzerine az su koyun, pişmesine yakın üzerine sarımsak nane ve limon suyunu karıştırın ve dökün, yemeği 10 dk. kadar daha pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Rahmetli annem çok yapardı. Akdeniz bölgesi yemeğidir.
* Bu yemek için yeşil kabak tercih ederseniz daha lezzetli oluyor.
* Kıbrıs kabağının büyükleri ilede yapabilirsiniz.
* Yemeğin tadını sarımsaklı sosu veriyor.
* Kabakları yemeklik doğramak gerekiyor.
* Yemeği az sulu pişirmeniz gerekir.Kabak pişerken çok su salar.
* Basit ama çok lezzetli ekşili bir yemektir.
* Kabak çok besleyici ve bağırsaklara çok iyi gelen bir sebzedir.

KADINLAR VARDIR, ÇERDEN ÇÖPTEN AŞ EDER, KADINLAR VARDIR, PİŞMİŞ AŞI TAŞ EDER

SON BAKILAN TARİFLER

Yeşil Mercimekli Kabak Yemeği

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com