ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Etli Patlıcan Yemeği

Kuzu etli olursa tadına doyulmaz

Kuzu etli olursa tadına doyulmaz

Malzemeler

* 1,5 kğ yemeklik doğranmış patlıcan
* 750 gr.kemikli veya kemiksiz kuzu eti
* 2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı salça
* 2 tane ince dpğranmış domates
* 1 tane kırmızı biber
* 8-9 tane sarımsak
* Tuz

Yapılışı

Patlıcanları yemeklik doğrayın,tuzlu, limonlu ve az şekerli su içinde 40-45 dk. acı suyu çıkanana kadar bekletin, büyükçe bir tencere içinde etleri yağda biraz kavurun, üzerini örtecek kadar sıcak su koyun etler suyunu çekene kadar pişirin. Pişen etlerin üzerine soğanları koyun ve kavurun, patlıcanları sudan çıkarın ve suyunu iyice süzdürün, etlerin üzerine patlıcanları ve diğer malzemeleri ilave edin, tuzunu koyun, tencerenin kapağını kapatın,patlıcanlar iyice sinene kadar bekleyin yavaş yavaş az su ile pişirin...Pilav ile birlikte servis yapabilirsiniz...
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Patlıcanları tuzlu, limonlu ve az şekerli suda bekletmeniz çok önemlidir. Patlıcanların acısı çıkmaksa yemek lezzetli olmaz.
* Patlıcanları sudan çıkarınca iyice durulayın, yemeğin tuz ayarı karışabilir.
* Patlıcanları sudan çıkarırken ellerinizle iyice sıkın veya kağıt havlu ile iyice suyunu alın.
* Yemeğe ilave ederken patlıcanlar iyice susuz olsun.
* Bu yöntemi kullanırsanız patlıcanlar piştikten onra acı olmaz.
* Etler kuzu eti tercih edilirse,et hem çabuk pişer hemde yemeğe daha lezzet verir.
* Etler önceden pişirilmezse, patlıcanla birlikte pişmez, etler pişene kadar patlıcanlar ezilir.
* Domates ve kırmızı biber koymayabilirsiniz.
* Sarımsak miktarını tercihe göre azaltır, çoğaltabilirsiniz.
* Patlıcan yemeğini yaparken ben margarin veya tereyağ tercih ediyorum.
* Yemek içine koyacağınız su, sıcak su olmalıdır.Yemeğin lezzeti daha iyi olur.
* Yemeğin suyunu hemen koymayın,eksildikçe az az ilave edin.
* Patlıcanları tencereye koyunca tuzunu ilave edinki; patlıcanlar iyice sinsin..
* Yemeklerin tuzunu herzaman alçanızın tuzuna göre ayarlayın.
* Patlıcan yemeği kaşık ile çok karıştırılmaz.
* Patlıcan yemekleri genellikle tahta kaşık ile karıştırılır.
* Patlıcan yemeğine isterseniz acı yeşil biber ilave edebilirsiniz.
* Bütün yemekler piştikten 30 dk. dinlendikten sonra servis yapılmalıdır.

ANA GİBİ YAR, BABA GİBİ DAĞ, KARDEŞ GİBİ CAN OLMAZ

SON BAKILAN TARİFLER

Etli Patlıcan Yemeği

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com