Fırında soslu kabak
:*2 büyük soğan
*1-2 diş sarımsak
*1/2 bardak zeytinyağı
* 4 orta boy domates, soyulup küçük küçük doğranmış
* 1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)
*4-5 büyük kabak ince uzun dilimlenmiş
* 3 dolmalık kırmızı biber
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* Tuz,karabiber
SOSU İÇİN:
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı krema
* 3 büyük yumurta
* 2 su bardağı rende kaşar peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)
* Tuz,karabiber, pul biber
Kabakları yıkayıp kazıdıktan sonra boyuna ince uzun dilimler kesin, yağlanmış borcama tabanını kapatacak şekilde dizin üzerini fırça ile yağlayın, diğer tarafta soğanı yağda kavurun, üzerine diğer malzemeleri koyun ve kavurun, malzemenin üzerine dilimlenmiş kabaklarla kapatın ve yapılan beşamel sosu dökün.Dökülen beşamel soslu kabağı 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. pişirin, pişmesine yakın üzerine bolca kaşar rendesi ilave edin, üzerine isterseniz pul biber serpebilirsiniz. Dilim dilim keserek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kabaklar boyca uzun olunca daha güzel dilimleniyor.
* İçine kavrulmuş kıymalı harç koyabilirsiniz.
* İç malzemesi olarak beyaz peynirde kullanabilirsiniz
.* Tereyağ yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.
* Fırında iyice kızartın
* Pişince üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz.
GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com