Karnıyarık kaşarlı oldu.
* 5-6 tane kemer patlıcan
* 250 gr dana kuzu karışımı kıyma
* 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tane etsu tablet
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz.
* 2 diş ince doğranmış sarımsak
* Tuz, karabiber
* 1 su bardağı kızartmak için zeytinyağı veya sıvı yağ
* 5-6 tane yeşil biber * 2 tane halka halka doğranmış domates * 1 kase rendelenmiş kaşar
Patlıcanları alaca soyun, üst'de kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz ve bir yemek kaşığı şeker bulunan suya atarak 1-2 saat bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp bol suda yıkayın, süzdürün hatta kurulayın, bol yağda her tarafını iyice kızartın, çıkan patlıcanları kağıt havlu üzerine koyarak yağını aldırın.Diğer tarafta soğanı ve kıymayı az yağ ile bir tavada iyice kavurun, tuzunu baharatını ve maydanozu ilave edin, kızaran patlıcanları büyükçe bir tepsiye veya karnıyarık tenceresine dizin, içleri kesilmiş olan patlıcanların içine kavrulan kıymadan 1-2 kaşık malzeme koyun, üzerini biber,domates ve kaşar peyniri rendesi ile süsleyin 1 su bardağı sıcak su içinde eritilen et su tableti ve salçayı ezerek ilave edin, fırında veya ocakta pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Patlıcanları soyarken saplarını bırabilirsiniz daha güzel görünür.
* Kaşarı fırında son beş dakika içinde koyabilirsiniz.
* Et su tablet koyduğumuz için tuzunu iyi ayarlayın.
* Karnıyarık pişerken ilave yağ koymuyorum.
* Kızartmyaa yağ iyice kızmadan patlıcanları başlamayın, aksi takdirde çok yağ çeker.
*Patlıcan kızarırken çok yağ çeken bir sebzedir.
* Kızaran patlıcanları sıcak suya veya normal suya atıp çıkararak yağını alabilirsiniz.
* Kavrulan kıymaya isteyen küçük küçük doğranmış domates koyabilir.Ben koymuyorum.
* Patlıcanları alaca veya tamamen soyabilirsiniz.
* Üzerine koyacağınız biber ve domatesleri kızartabilirsiniz, ben kızartmadan koyuyorum.
* Patlıcan çok lezzetli bir sebzedir.Kalori değeri düşüktür.İçinde A,C,B vitaminleri mevcuttur.
KÖPEĞİN HATIRI YOKSA BİLE, SAHİBİNİN HATIRI VARDIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com