Çiğden yaptım.
Çiğden yaptım.
Malzemeler:
* 10-15 tane ayıklanmış yıkanmış brüksel lahanası
* 1 tane havuç
* 1 avuç kavrulmuş ezilmiş fındık
* 1-2 diş ezilmiş sarımsak
* 1 kase süzme yoğurt
* 2-3 kaşık mayanoz
* 1 kaşık zeytinyağı
* Süslemek için haşlanmış mısır,kıyılmış dereotu, ketçap, zeytinyağı ve tane fındık
ahana ve havuçları rendeledikten sonra bir kap içinde yoğurt, mayonez dereotu karıştırın ve rendelenen sebzelere ilave edin, üzerini keyfinize göre süsleyin.
Afiyet Şeker Olun..
NOT:
* Bütün lahana çeşidi salatalarına istediğiniz malzemeyi koyabilir veya çıkartabilirsiniz.
* Malzemeleri kendi damak tadınıza göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.
* İçlerine istediğiniz baharat çeşidini ilave edebilirsiniz.
* Ben birkaç çeşit sundum, sizin hayal gücünüzü sınırlamayın..
YUKARI TÜKÜRSEM BIYIK, AŞAĞI TÜKÜRSEM SAKAL
SON BAKILAN TARİFLER
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com