ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Yeşil mercimekli kabak yemeği

Akdeniz yöresine aittir.

Akdeniz yöresine aittir.

Malzemeler

* 2-3 tane yeşil kabak
* 1 küçük kase haşlanmış yeşil mercimek
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ

Üzeri İçin

* 4-5 tane dövülmüş sarımsak * 1 limonun suyu veya 2-3 tane suda eritilmiş limon tuzu * Tuz * 1 çorba kaşığı kuru nane

Yapılışı

* Soğanları yemeklik doğrayın
* Kabakları yıkayın ve orta büyükte doğrayın
* Soğanları yağın içinde kavurun ( 3 dk. kavurun)

* Haşlanmış mercimekleri kabakların üzerine koyun, tuzunu ilave edin
* Benim dondurucuda mercimek vardı, onu kullandım.
* Sebzelerin üzerini bir parmak geçecek kadar su koyun
* Kabaklar pişene kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte 30 dk. kadar pişirin
* Sarımsakları tuzla iyice dövün
* İçine limon suyu veya limon tuzunu ilave edin
* sarımsaklı, limonlu sosa kuru naneyi ekleyin iyice karıştırın
* Pişen yemeğin üzerine dökün
* Ocağın altını kapatın
* Kapağını açmadan soğumasını bekleyin
* İsteyen sıcak sıcak servis yapar
* İsteyen soğuduktan sonra tüketir.
* Afiyet Olsun

DANIŞAN DAĞI AŞMIŞ, DANIŞMAYANIN YOLU ŞAŞMIŞ

SON BAKILAN TARİFLER

Yeşil mercimekli kabak yemeği

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com