Mayalı hamurdan
* 1 kg. beyaz un (yaklaşık)
* 1 paket toz maya
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Az tuz
* 1/2 kg süt
* 1 kase ayıklanmış siyah zeytin * 2 yemek kaşığı biber salçası * Nane ve kekik * Bolca yağ
* 1 yumurta * Susam, çörekotu * Az bir sıvı yağ
Un yukarıdaki malzemelerle birlikte cıvık bir hamur yapılır. Ilık bir yerde 30 dk. mayalanması için bekletildikten sonra tezgah üzerinde dikdörtgen bir şekilde sıvı yağ yardımı ile elle açılır. Üzerine bolca yağlı biber salçası sürülür. Zeytin, nane, kekik karıştırılarak hamurun üzerine bolca yayılırve hamur rulo yapılarak kıvrılır. Yağlanmış kek kalıbına döndürerek yerleştirilip, üzerine yumurta ve yağ sürülür, susam ve dereotu serpilir. 50 derece sıcaklığa ayarlanan fırında 30 dk. bu şekilde mayalanması sağlandıktan sonra, fırın 180- 200 derece arasında pişirilir. Dilimleyerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Zeytin çekirdekleri çıkarılarak, nane ve kekikle karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.
* Salça, hamurun içine bol yağ ile karıştırılıp iyice bulanır. Tatlı biber salçası kullanmanızı tavsiye ederim.
* Üzerine yumurtayı az bir yağ ile karıştırıp sürebilirsiniz.
* Üzerine bolca susam ve çörekotu serpin.
* Zeytin tuzlu olduğundan hamura tuzu daha az koyun.
* Hamuru uzunca bir dikdörtğen yapın ancak bunu yaparken yağ ile yaparsanız elinize yapışmaz.
* Yağınızı büyükçe bir kase içine koyup kullanabilirsiniz.
* Dikdörtğen hamuru iyice kıvıra kıvıra rulo yapın.
* Bol yağlanmış büyükçe bir kek kalıbına dolandırarak yerleştirin.
* Hamurumuz biraz cıvık olacak. Elinize yapışacak gibi olmalıdır.
* Yukarıdaki hamur malzemeleri kendi kalıbınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Süt ve un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
* Kalıptaki zeytinli ekmeği ters çevirin üzerine nemli bez örterek kalıptan çıkmasını kolaylaştırın.
* Kalıptan çıkan ekmeği sofra bezine sararsanız ekmeğiniz kurumaz.
* Soğumadan kesinlikle dilimlemeyin.
.
ATIN VARKEN YOL TANI, AĞAN VARKEN EL TANI.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com