ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Pişmaniyeli Dondurma

Pişman olmazsınız.

Pişman olmazsınız.

Malzemeler

* iki katlı hazır kek
* Keki ıslatmak için şekerli su
* 1 paket krem şanti

* Krem şanti için 1/2 su bardağı soğuk süt
* 7-8 yemek kaşığı sade dondurma
* 1 büyük bir kase kazan dibi tatlısı
* Üzeri için 1 kase sade pişmaniye
* Süslemek için 2-3 top sade dondurma

* Süslemek için karamel sos

Yapılışı

Hazır kek ikiye ayrılarak şekerli veya reçelli su ile ıslatılır. Kazan dibi tatlısı ve dondurma karıştırıldıktan sonra kekin ortasına yayılarak konulur ve üzerine ikinci kek kapatılır. Ayrı bir yerde krem şanti çırpılıp, dolapta soğutulduktan sonra içine royal dondurma ilave edilerek tekrar çırpılır ve pastanın üzerine krema gibi sürülür. Üzeri pişmaniye dondurma sos ile süslenir.

DÖT ISLANMADAN BALIK TUTULMAZ

SON BAKILAN TARİFLER

Pişmaniyeli Dondurma

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com