ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kabak çiçeği kızartması

Ege Bölgesine aittir.

Ege Bölgesine aittir.

Malzemeler

* 20- 25 tane kabak çiçeği
* Kızartmak için sıvı yağ veya zeytinyağ
* Geniş bir tava
* 1,5 su bardağı un
* 1 şişe maden suyu
* 1 adet yumurta sarısı
* Tuz ve baharat

Üzeri İçin

* Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

* Kabak çiçeklerini zedelemeden ortasındaki sarı tohumları çıkarın
* Kenarlarındaki yeşil dikensi yaprakları koparın
* Güzelce yıkayın kurutun
* Geniş bir kapta istediğiniz sosu hazırlayın
* Sosu iyice çırpın
* Çiçeklerin sosuna isterseniz kıyılmış maydanoz veya dereotu koyabilirsiniz
* İsteyen sosa ufalanmış peynir ilave edebilir.
* Kabak çiçeklerini maydanoz ve dere otlu peynirle doldurarak aynı sosa batırıp kızartabilirsiniz.
* Kızaran kabak çiçeklerini kağıt havlu üzerine çıkarın
* Yağının çekmesini bekleyin.
* Kızarmış çiçekleri ister sade servis yapın
* Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
* İsteyen domates sosu ile servis yapabilir.
* Çok lezzetli bu kızartma Ege ve Marmara bölgelerinin meşhur yemeğidir.
* Kabak çiçeği dolması için buraya bakabilirsiniz.
*Afiyet Olsun...
* Kabak çiçeklerini bu sosa bolca bulayın

RÜZGARIN ÖNÜNE DÜŞMEYEN YORULUR.

SON BAKILAN TARİFLER

Kabak çiçeği kızartması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com