Tartlara muz çok yakışıyor.
* 2 su bardağı beyaz un
* 100 gr soğuk tereyağı veya margarin
* 1 yumurta
*1 paket vanilya veya aromatik tatlandırıcı
* 1- 1,5 çay bardağı pudra şeker(sizin ağız tadınıza bağlı)
Üst Kreması: * 4-5 tane orta boy muz * 1 çay bardağı esmer veya beyaz şeker * 100 ml.paket krema * 1/2 çay kaşığı tarçın * 2 yumurta * 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin * 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık, fıstık
Derin bir kapta un, tereyağı, yumurta, vanilya ve pudra şekeri karıştırın iyice yoğurun. Hamuru streç filme sardıktan sonra buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Hamurunuzu tart kalıbının büyüklüğünde açın. Kalıbı yağlayın hamuru yerleştirin, hamurun kenarlarını içine yerleştireceğiniz harcın akmaması için yükseltin,hamuru çatalla birkaç tane delik açın, isterseniz üzerine yağlı kağıt koyun üzerine kuru fasulya koyarak,. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Muzları dilimleyin ve ceviz içi hariç diğer malzemeleri derin bir kasenin içinde iyice karıştırın. Tartı fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Muz dilimlerini tartın üzerine dizin. cevizini üzerine serpin,. Fırınınızı önceden ısıtın 160 derecede 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Tart yapmak biraz zahmetlidir ama yemesi çok lezzetlidir.
* Ben muzlu tart yaptım, siz istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz.
* Tart hamurunun önceden pişirmek için ya hamurunuza çatalla delikler açın yada üzerine yağlı kağıt kapatıp üzerine herhanği bakliyat doldurarak pişirin, bunları yapmamızın nedeni hamurun kabarmadan pişmesi içindir.
* Üzerine dökülen malzemenin tarifini değiştirebilirsiniz.
* Tart soğuduktan sonra üzerine jölede dökebilirsiniz.
* Jöleyi koyacağınız meyvenin cinsinden seçerseniz daha lezzetli olur.
* Muz hemen kararan bir meyve olduğundan elinizi çabuk tutmanız lazım, pastayı fırına koymadan hemen önce dilimleyin.Yada limonlu suda bekletin ama ben pek tavsiye etmiyorum.
ETTEN ÖNCE KAZANA SIÇRAMA
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com