Patatesli Çörek
Hamuru İçin:
* 2 tane yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 5 su bardağı kadar elenmiş un
* 1 paket kabartma tozu
* 3-5 damla sirke
* Tuz
* 5-6 tane haşlanmış soyulmuş ezilmiş patates *1 tane incecik kıyılmış kuru soğan * 1 yemek kaşığı tereyağ * 1 yemek kaşığı salça * 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz * Tuz,karabiber,pul biber
* Susam, çörek otu * 1 yemek kaşığı sıvı yağ
amur malzemelerini gen,iş bir kap içinde karıştırın ve iyice yoğurun üzerini kapatın dolapta 1 saat dinlendirin. Diğer tarafta iç malzemesini yapmak için bir tava içinde soğanları yağ içinde kavurun haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyin biraz kavurun, üzerine tuzu,baharatları ve maydanozları ekleyin ve ocağın altını kapatın.İç malzemesinin soğumasından sonra hamuru alın şekilde görüldüğü gibi dikdörtgen bir şekil verin ortasına patatesli harcı koyun ve rulo yapın yağlanan kek kalıbının dibine susam ve çörek otu serpin üzerine rulo yaptığınız hamuru yerleştirin elinizle bastırın, üzerine biraz sıvı yağ sürün, 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin, biraz ılıyınca ters çevirerek çıkarın ve dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok kolay ve az malzemeli bir kek kalıbında yapılan bir çörektir.
* İçine isteyen istediği malzemeyi koyabilir.
* Bu ölçü orta boy bir kalıbına iyi geliyor.
* İçine sıvı yağ yerine zeytinyağ koyabilirsiniz.
* Sıvı yağı zeytinyağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz.
* İçindeki tuz,baharat ve yeşillik miktarları size kalmıştır.
* Un az veya çok olabilir.
*Siz kulak memesi yumuşaklığında hamuru ayarlayın.
* Ben patatesli yaptım.
* İsteyen peynirli,kıymalı,ıspanaklı,pırasalı,kavurmalı yapabilir.
* Hamurun dinlenmesi çok önemlidir.
* Sirke hamuru gevrek yapıyor.
* Kalıbı ters çevirince susamlar üste duruyor.
* İsteyen hamuru oklava ile açabilirsiniz.
* Ben elimle açtım.
* Hamuru çok ince açmayınız.
İKİ YÜZLÜ OLACAKSAN,BİRİNİ SEVİMLİ YAP
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com