ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Peynirli Şehriye Pilavı

Şehriyeyi pilav haline getirdim.

Şehriyeyi pilav haline getirdim.

Malzemeler

* 1 paket istediğiniz marka ve cins şehriye ( ben arpa seçtim)
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya başka yağ
* Büyük bir tencere
* Su
* Tuz

Üzeri İçin

* Bolca beyaz peynir veya kaşar loru

Yapılışı

* Tencereye yağı koyun ve eritin
* Şehriyeleri ilave edin istediğiniz kıvama kadar kavurun
* Ben az kavurdum
* Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ve tuz koyun
* Pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin
* İsteyen makarna gibi haşlayarak pişirilebilir.
* Pişen şehriyeye hemen peynir ekleyin
* Şehriyenin sıcağı ile peynir erisin
* Sıcak sıcak servis yapın
* İsteyen ketçap dökebilir.
* İsteyen başka malzemeler ekleyebilir.
* Afiyet Olsun..

DAVULCU KESERİ GİBİ HEP KENDİNİZE YONTMAYIN.

SON BAKILAN TARİFLER

Peynirli Şehriye Pilavı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com