Yağını kısın
* 3 tane bir parmak genişliğinde yuvarlak doğranmış tuzlu suda bekletilmiş kemer patlıcan
* 1 çay bardağı yıkanmış ıslatılmış pirinç
* 1 çay bardağı haşlanmış nohut
* 2-3 tane halka halka doğranmış dolmalık biber
* 2 tane halka halka doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş ince kıyılmış sarımsak
* 2-3 tane halka halka doğranmış domates
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tane kesme şeker
* Tuz
* İnce kıyılmış maydanoz.
Geniş bir tencerenin tabanına yuvarlak kesilmiş domatesleri, patlıcanları dizin üzerine sıra ile soğanları, pirinci,nohudu sarımsakları yayın, malzemenin kaldıysa aynı işlemi tekrar yapın üzerine en üste tekrar domatesleri dizin, tuzu yağı ve şekeri koyun 1 çay bardağı su koyun kapağını kapatın yavaş ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra büyük bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çiğden yapılan ve görsel olarak çok güzel bir patlıcan yemeğidir.
* Diyet yapanlara tavsiye edilir.
* İsteyen pirinç yerine bulgur koyabilir.
* Pirinci ılık suda bekletirseniz daha kolay pişer
* Patlıcanların acısı çıksın diye tuzlu suda 1 saat bekletin iyice süzün ve sıkın.
* İsteyen içine kırmızı dolmalık biber kullanabilir.
* Nohutlar önceden haşlanmış olmalıdır.
* Sebzeler iki üç kat dizilebilir.
* İsteyen tek kat yapabilir.
* Tuz ve yağ miktarı size kalmıştır.
* 1 kesme şeker yerine yarım tatlı kaşığı şeker koyabilirsiniz.
* Ben yemek piştikten sonra küçük halka kalıplara koyarak servis yaptım.
* Üzerini isteyen başka yeşillikle süsleyebilir.
* En üst tabaka ve en üst tabaka domates olursa tencereyi ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
* Az suda çok yavaş pişmelidir.
AHMAĞA YÜZ, ABDALA SÖZ VERMEYE GELMEZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com