Hiç kalıpta dolma yaptınız mı?
* 2 su bardağı dolmalık pirinç
* 2-3 tane büyük boy ince kıyılmış kuru soğan
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 fincan dolmalık fıstık
* 1 fincan dolmalık üzüm
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* Yarım demet kıyılmış dereotu
* Yarım demet kıyılmış taze nane
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz, pul biber
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* İsteğe göre 1 çay kaşığı yenibahar
* Büyük bir kase ince kıyılmış lahana
Dışı İçin:
* 5-6 yaprak haşlanmış lahana
Kalıp İçin:
* Bolca streç filim
Normal zeytinyağlı dolma içi gibi hazırlanır sadece bütün malzeme koyduktan sonra bir kase kıyılmış lahana ilave edilir ve suyu konularak pişmeye bırakılır. Pişen zeytinyağlı dolma harcını demlenmesi ve soğuması için 1-2 saat bekletin daha sonra bir kek kalıbını streç ile kaplayın, streç üzerine haşlanmış lahana yapraklarını kalıbı tamamen kaplayacak şekilde dizin lahana yaprakları üzerine bütün harcı boşaltın, kaşıkla iyice bastırın, buzdolabında 1-2 saat bekletin büyükçe bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kalıpta lahana dolması çok lezzetli bir yemektir.
* Zeytinyağlı lahana dolması tadını alabileceğiniz bir yemek.
* Kalıpta kolay lahana dolması denebilir.
* İçine kıyılarak koyulan lahanalar dolmaya lahana dolması tadını veriyor.
* Lahana parçalarını isterseniz soğanla kavurabilirsiniz.
* İsterseniz dolma harcına koyacağınız lahanaları biraz haşlayarak kullanabilirsiniz.
* Dolma harcına koyacağınız lahanaları ben robotta kıydım.
* İçine koyacağınız baharatların tercihi size kalmış
* Yeşillikleri kendinize göre ayarlayın.
* Dolma harcına isterseniz biraz limon koyabilirsiniz.
* Lahana dolması yapmayı sevmeyenlere bu yemek bir tercihtir.
* Yemeğiniz artarsa içini ayırıp lahana sarması, yaprak sarması ve biber dolması yapabilirsiniz.
* İsterseniz dışına lahana koymadan kalıba koyabilirsiniz.
* Dilim dilim yaparak servis yapabilirsiniz.
ELİN ÖLÜSÜ, ELE UYUR GELİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com