ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kırmızı Biber Dolması

Zeytinyağlı biber dolması tarifi

Zeytinyağlı biber dolması tarifi

Malzemeler

* 1 kg kırmızı dolmalık biber
* 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
* 1 adet rendelenmiş domates
* 2-3 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı dolmalık(helva) fıstık
* 2 çorba kaşığı kuş üzümü(dolmalık üzüm)
*1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* İncecik kıyılmış bir çorba kaşığı kadar dereotu
* 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker( 2 kesme şeker)
* 1 çay kaşığı tarçın veya yeni bahar( dolma baharatı)
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 su bardağı su

Yapılışı

Biberleri yıkayın,içlerini temizleyin,diğer tarafta pirinçleri yıkayın süzün, geniş bir tencerede zeytinyağı içinde soğanı pembeleşene kavurun,üzerine pirinçleri koyun yine kavurun,diğer malzemeleri tek tek ilave edin,üzerine 1 bardak suyu ilave edin kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dolma içi biraz ılıyınca(demlenince) dolma biberlerin içini doldurun,tencereye dizin, kısık ateşte suyunu salana kadar pişirin daha sonra 1 su bardağı su ve tuzunu ilave edin, biberler yumuşayana kadar 15 dk. kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Biberleri küçük seçerseniz dolmaların görüntüsü daha güzel olur.
* İç harcınızı pişirmeden bütün malzemeyi karıştırıp dolmaları doldurabilirsiniz.
* İsterseniz yağın bir kısmı ile soğanı kavurun, diğer yarısını pişerken ilave edebilirsiniz.
* Şekerin yarısını içine diğer yarısını suyuna koyabilirsiniz.
* İsteyen biraz pişince, biraz da fırında pişirebilir.
* Baharat ve yeşillik tercihleri size kalmıştır.
* Yağ miktarı zevkinize kalmıştır.
* İsteyen sıvı yağ ile de yapabilir.
* Zeytinyağlı yemeklerin bol yağlı olması lezzetini artırır.
* İsteyen içine salça ekleyebilir.
* Zeytinyağlı dolmaları beyaz tercih ediyorum.
* İsteyen ağzına domatesten veya kendi kapağını koyabilir.
* Dolmanın soğanı bol ve çok küçük doğranmalıdır.
* Pişme süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* Çok pişmiş seven fazla pişirebilir.

PARASI OLAN PAZARDAN, İMANI OLAN MEZARDAN KORKMAZ

SON BAKILAN TARİFLER

Kırmızı Biber Dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com