Çok lezzetli ve besleyici bir dolmadır.
* 10-12 tane kabak çiçeği
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç
* 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 15 dal ince kıyılmış maydanoz
* 15 dal kıyılmış dereotu
* 5-6 dal kıyılmış taze nane
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tane küp şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker
* Tuz
Kabak çiçeklerinin içindeki yeşil kısmı alın, yıkayın bir kenarda süzülmesini sağlayın, diğer tarafta zeytinyağını bir tencere içine dökün ve ocağın altını yakın, tencereye doğranmış kuru soğanları koyun ve iyice kavurun, üzerine yıkanmış pirinci koyun ve kavurun baharatlarını ilave edin ve 1 çay bardağı su koyun ve pişmesini sağlayın altını kapatın yeşillikleri koyun ve karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın dinlendirin, dinlenen dolma harcını kabak çiçeklerinin ağzını açın ve 1 tatlı kaşığı kadar doldurun, tencereye yerleştirin kısık ateşte 30 dk. kadar pişirin, pişen dolmanın altını kapatın soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Ege yöresinin en önemli yemeklerindendir.
* Kabak çiçeğini bulmak her zaman kolay olmuyor.
* Marketimde paket içinde tazecik kabak çiçeklerini görünce hemen yaptım.
* Paket içinde 12 tane vardı.
* Fiatı : 5,90 gibiydi.
* Ben biraz içini fazla doldurmuşum.
* İsteyen salça koymadan yapabilir.
* Yağ,tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Yeşillik miktarları tercihi size kalmıştır.
* İsteyen kuş üzümü ve dolmalık fıstık koyabilir.
* İsteyen salça koymayabilir.
* Dolmayı bir gece bekletince daha lezzetli olur.
* İsteyen içine limon sıkabilir veya yerken ilave edebilir.
* Yemeği fazla pişirmeyin çiçekler çok narin parçalanabilir.
* Pişerken çiçeklerin üzerine bir tabak koyarak pişirebilirsiniz.
KUL KAHRINI ÇEKER,EL SEYRİNE BAKAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com