Evde İnagöl Köfte Yapımı Tarifi
1 kg dana kıyma,
Yarım su bardağı galeta unu,
2 tatlı kaşığı karbonat,
2 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı limonun suyu,
Yarım su bardağı su,
1 yemek kaşığı tuz.
24 saat buzdolabında bekletip dinlendiriyoruz.
Başka bir kabın içerisine karbonat ve limonun suyu koyuyoruz ve köpürene kadar karıştırıyoruz.
Yoğurduğumuz kıymanın üzerine döküyoruz.
Soğanları rendeliyoruz ve suyunu sıkıp kıymaya ilave ediyoruz.
Kıymayı yeniden iyice yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil veriyoruz.
Buzdolabında 12 saat daha bekletiyoruz.
Orta ateşte kızdırılan ızgara tavasında yağ koymadan pişiriyoruz.
Not: Fırında (önceden ısıtılmış 200° de 10-15 dakika) ya da mangalda da pişirebiliriz.
KÖR ÇOBANIN SÜRÜSÜNÜN SONU UÇURUMDUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com