Yumurtalı mezgit kızartması
* 3 tane büyük boy mezgit balığı(fileto)
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 kaşık tereyağ
* 1 su bardağı mısır unu
* 3 yumurta
* 1 demet yeşil soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 1/2 demet maydanoz
* 2 küçük domates
* 1 tane sivri biber
* 2- 3 tane defne yaprağı
* Karabiber,pul biber
*Tuz
Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra, süzdürülüp dinlendirmek için bir süzgeçte bekletilir. Bütün yeşillikler, domates ve sarımsaklar incecik doğranır. Yumurtalar bir yerde iyice çırpıldıkan sonra doğranan malzemeler ve baharatlar içine konur. Bu arada bir tava içine yağın yarısı konulur ve kızdırılıp mısır ununa iyice batırılarak kızgın yağda bir tarafı kızartılır. Düz bir tabakla ters çevrilip diğer tarafı yağ ilavesi ile kızarmaya bırakılır. Malzemelerle karıştırılan yumurta balıkların üzerine dökülürve bir kapak kapatılarak hem balıkların kızarması hemde yumurta ve malzemelerin pişmesi sağlanır. Üzerine 1 kaşık tereyağ koyarsanız daha lezzetli olur. Tabakla yeniden çevrilerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Mezgit fileto halinde temizlenirse daha iyi sonuç alınıyor.
* Mezgit tat bakımından hafif olduğundan ilave malzemelerle tatlandırılıyor.
* Yumurta sayısını mezgit sayısına göre artırabilirsiniz.
* Normal bir tavaya 3 mezgit iyi geliyor.
* Sıvı yağını az kullandığımızdan ilave tereyağ daha lezzetlendiriyor.
* Mısır unu yerine beyaz un da kullanılabilir.
* Tuzu unun içine koyup, balıkları o şekilde unlarsanız daha lezzetli oluyor.
* Başka balıklara bu karışımı uygularsanız biraz lezzeti ağır olabilir.
* Çok pişirirseniz börek gibi olur.
* Büyük mezgitle daha güzel oluyor.
BEN YANARIM YAVRUMA, YAVRUM YANAR YAVRUSUNA
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com