ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Fırında Palamut

Palamut fırında nefis olur.

Palamut fırında nefis olur.

Malzemeler

* 1 veya 2 adet irice palamut (tam mevsimi)
* 1 tane halka halka doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş biraz ezilmiş sarımsak
* 2-3 dal defne yaprağı
* 1-2 dal biberiye
* Tuz,Pul biberi
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1 tane dilimlenmiş limon
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
* İstenilirse biraz kekik
* 1 tane dilimlenmiş domates
* 1/2 kıyılmış maydanoz

Yapılışı

Balıklarınızı balıkçınıza dilimlelettirin, bütün malzemeyi bir kapta karıştırın, balıkları bu karışıma yatırın
1 gece veya 5-6 saat içinde bekletin, fırın kabınıza balıklar ve malzemeleri dökün, 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Bu karışım bütün balıklar için geçerlidir.
* Bir gece bekleyince çok lezzetli oluyor.
* Bu sos benim kendi kendime uydurduğum bir karışımdır.
* Kızartılacak balıklara da uygulayabilirsiniz
* Tuz,baharat, yağ, ekşi miktarlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz..
* İsteyen acı yeşil biber veya kırmızı biberde koyabilir.

SABIR AKLIN YARISIDIR

SON BAKILAN TARİFLER

Fırında Palamut

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com