ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Uskumru Pilaki

Pilaki nefis oluyor.

Pilaki nefis oluyor.

Malzemeler

* İki parmak genişliğinde doğranmış yarım fileto Uskumru Balığı
* İncecik verev kıyılmış küçücük bir havuç
* 2 tane piyazlık kıyılmış arpacık soğan
* 2 tane incecik kıyılmış sarımsak
* 1 tane küçük verev doğranmış kereviz sapı
* Bol zeytinyağı
* Tuz, karabiber
* Limon
* Süslemek için dereotu

Yapılışı

:Öncelikle fileto uskumru balığını verev verev kesin ve et kısmını tuzlayın, biraz bekletin, genişce bir tavaya bolca zeytinyağı koyun sırayla havuçları ve diğer malzemeleri koyun iyice kavurun, kavrulan malzemeleri üzerine balıkları yerleştirin çok az pişmesini sağlayın ocağın altını kapatın, tavanın içinde bekletin, servis tabağına önce sebzelerden yatak yapın üzerine balıkları dizin, üzerine limon sıkın ve dereotu veya maydanoz ile süsleyin.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* EKS Mutfakta yaptığımız uskumru pilakisi şiddetle tavsiye edilir.
* Biz lezzetine doyamadık.
* 2 kişilik ölçüdür.
* Bol yağda olması en önemli püf noktasıdır.
* Tuz,baharat miktarları size kalmıştır.
*İstediğiniz her hangi bir balıkla da deneyebilirsiniz

YAŞAM, İNSANA NASIL OLMASI GEREKTİRDİĞİNİ GÖSTERİR.

SON BAKILAN TARİFLER

Uskumru Pilaki

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com