ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Sazan Balığı Kızartması

Tatlı suların en güzel balıklarındandır.

Tatlı suların en güzel balıklarındandır.

Malzemeler

* 1 adet temizlenmiş doğranmış sazan balığı
* 1 kase beyaz un veya mısır unu
* Kızartmak için bol yağ
* 1 çay kaşığı karbonat
* Tuz,karabiber

Yapılışı

Ayıklanmış doğranmış sazan balığını tuzlu,karbonatlı una batırın kızgın yağda arkalı önlü kızartın, kızaran balıkları kağıt havlu üzerinde yağını aldırın bol salata ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.



NOT:
* Sazan balığını kızartırken yağınız çok kızgın olmalıdır.
* Kızartma yağınız bol olmalıdır.
* Balığınızı çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
* Kılçıklı ve tatlı su balığıdır.
* Balığınızı kızartmadan önce bol tuzlayın.
* Yıkanmış ve doğranmış balığınızı yarım saat gazete kağıdı içinde bekletirsiniz hem suyunu çeker hemde kılçıkları kolay ayıklanır.
* Balığı kızartırken tava içinde kontrol etmeyi ihmal etmeyin..
* Yerken dikkat edin.

DENİZ KARAYA VURMUŞSA ''DENİZ SON SÖZÜNÜ'' SÖYLEMİŞTİR.

SON BAKILAN TARİFLER

Sazan Balığı Kızartması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com