Sebzeli Dalyon Köfte Tarifi
1 kg. köftelik kıyma,
2 adet orta boy kuru soğan,
3 adet yumurta,
1/2 bayat ekmeğin içi, Yeterince tuz ve karabiber. İçine koymak için:
1 adet orta boy havuç,
2 adet yumurta,
1 çay bardağı bezelye.
Sosu için:
1/4 paket margarin,
1, 5 çorba kaşığı domates salçası,
1 litre su,
İsteğe göre; 6 diş sarımsak ile 1 tatlı kaşığı kekik.
Yapılışı:1- Rendelediğimiz kuru soğanları, yumurtaları, kabuğunu soyup ıslattığımız ve suyunu sıktığımız bayat ekmeği, yeterince tuzu ve karabiberi, kıyma ile birlikte iyice yoğuralım. İkiye bölüp, buzdolabına koyalım.
2- Havucu ve 2 adet yumurtayı ayrı ayrı haşlayalım. Yumurtaların kabuklarını soyup, dörde bölelim. Havucu ise, serçe parmak kalınlığında uzunlamasına keselim.
3- Kıymayı çıkartıp, bir parçasını ıslattığımız tezgahın üstünde dosya kağıdı büyüklüğünde şekillendirelim. Ortasına uzunlamasına, kestiğimiz havucun, yumurta dilimlerinin ve bezelyelerin yarısını koyalım.
4- Kıymanın iki ucunu birleştirip yuvarladıktan sonra, yağladığımız fırın tepsisine parçalamadan bütün olarak koyalım. Yaptığımız rulo köfteyi, ellerimizi yağlayarak sıvazlayıp, ek ve çatlak kalmamasını sağlayalım.
5- Geri kalan kıymayı da artan malzemelerle aynı şekilde yuvarlayıp, tepsiye koyalım.
6- Önceden ısıttığımız fırında, köfteler kızarana kadar pişirelim.
7- Bu esnada, başka bir kapta erittiğimiz margarin yağının içinde, domates salçasını birazcık kavurup, yeterince tuz, karabiber ve lezzetlendiricileri ilave edip şöyle bir çevirdikten sonra, yeterince suyunu koyup, kaynatalım.
8- Eğer sosunuzun biraz koyu olmasını istiyorsanız, suyunu koymadan önce 1 çorba kaşığı un ilave edip 1-2 sefer karıştırdıktan sonra, suyunu koyalım.
9- Bu esnada kızarmış olan köfteleri, bir parmak kalınlığında dilimleyip, kenarlı bir tepsiye birbirinin üstüne gelecek şekilde, yan yana dizelim.
10- Hazırladığımız sosu üstüne döküp, bir taşım daha kaynatıp, püre veya patates tava ile süsleyerek, servis yapalım.
ÜÇ GÜNLÜK ÖMRE DÖRT GÜNLÜK YEMEK GEREKİR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com