ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Dalyan Köfte

Sebzeli Dalyon Köfte Tarifi

Sebzeli Dalyon Köfte Tarifi

Malzemeler

1 kg. köftelik kıyma,
2 adet orta boy kuru soğan,
3 adet yumurta,
1/2 bayat ekmeğin içi, Yeterince tuz ve karabiber. İçine koymak için:
1 adet orta boy havuç,
2 adet yumurta,
1 çay bardağı bezelye.
Sosu için:
1/4 paket margarin,
1, 5 çorba kaşığı domates salçası,
1 litre su,
İsteğe göre; 6 diş sarımsak ile 1 tatlı kaşığı kekik.

Yapılışı

Yapılışı:1- Rendelediğimiz kuru soğanları, yumurtaları, kabuğunu soyup ıslattığımız ve suyunu sıktığımız bayat ekmeği, yeterince tuzu ve karabiberi, kıyma ile birlikte iyice yoğuralım. İkiye bölüp, buzdolabına koyalım.
2- Havucu ve 2 adet yumurtayı ayrı ayrı haşlayalım. Yumurtaların kabuklarını soyup, dörde bölelim. Havucu ise, serçe parmak kalınlığında uzunlamasına keselim.
3- Kıymayı çıkartıp, bir parçasını ıslattığımız tezgahın üstünde dosya kağıdı büyüklüğünde şekillendirelim. Ortasına uzunlamasına, kestiğimiz havucun, yumurta dilimlerinin ve bezelyelerin yarısını koyalım.
4- Kıymanın iki ucunu birleştirip yuvarladıktan sonra, yağladığımız fırın tepsisine parçalamadan bütün olarak koyalım. Yaptığımız rulo köfteyi, ellerimizi yağlayarak sıvazlayıp, ek ve çatlak kalmamasını sağlayalım.
5- Geri kalan kıymayı da artan malzemelerle aynı şekilde yuvarlayıp, tepsiye koyalım.
6- Önceden ısıttığımız fırında, köfteler kızarana kadar pişirelim.
7- Bu esnada, başka bir kapta erittiğimiz margarin yağının içinde, domates salçasını birazcık kavurup, yeterince tuz, karabiber ve lezzetlendiricileri ilave edip şöyle bir çevirdikten sonra, yeterince suyunu koyup, kaynatalım.
8- Eğer sosunuzun biraz koyu olmasını istiyorsanız, suyunu koymadan önce 1 çorba kaşığı un ilave edip 1-2 sefer karıştırdıktan sonra, suyunu koyalım.
9- Bu esnada kızarmış olan köfteleri, bir parmak kalınlığında dilimleyip, kenarlı bir tepsiye birbirinin üstüne gelecek şekilde, yan yana dizelim.
10- Hazırladığımız sosu üstüne döküp, bir taşım daha kaynatıp, püre veya patates tava ile süsleyerek, servis yapalım.

ÜÇ GÜNLÜK ÖMRE DÖRT GÜNLÜK YEMEK GEREKİR

SON BAKILAN TARİFLER

Dalyan Köfte

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com