Doğu ve Güney Doğu Bölgesi
* 500 kğ dolmalık kabak
* 200 gr orta yağlı kıyma
* 1 çay baydağı pilavlık bulgur
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı margarin
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 4-5 diş ince kıyılmış sarımsak
* 1 tane rendelenmiş domates
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış taze nane
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* Tuz, karabiber ve kimyon
Kabakları kazıyıp içini oyduktan sonra üç parmak kalınlığında parçalara ayırın. İç malzemenin hepsini büyükçe bir kap içinde iyice karıştırın. Kabakların içine doldurduktan sonra
tencereye dizin, üzerine yine bir tabak kapatın, az su ve tuz ilave ederek, kapağını kapatıp yavaş ateşte pişirin. Dinlendikten sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Benim kabaklar biraz büyüktü siz daha küçükleri tercih ederseniz daha güzel oluyor.
* Baharat ilavesi tercihinize kalmıştır.
* Kimyonu az koyun, rahmetli annem bütün bulgurlu yemeklere ilave ederdi,'' bulgurun gazını alır ''derdi.
* Dolma tenceresinin dibinde margarini ve salçayı eritip dolma harcına ilave ederim. Tencerenin dibinde salça ve yağ kalır daha lezzetli olur.
* Dolmalarda genellikle margarin kullanırım.
* Dolmalık kıymayı kuzu koyun karışımı kullanırım.Dolma yağlı olmazsa çok lezzetli olmuyor gibi geliyor.
* Dolmalara kuru nane her zaman çok yakışır.Taze nanem varsa ikisini
birlikte koyarım..
* Bütün yemekleri kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek gerekir.
* Yemekler piştikten sonra en az 30 dk. dinlenmelidir.
* Dolmayı tencere dizdikten sonra üzerine su koymadan azıcık ocak üzerinde cızırdatırım. Daha sonra yavaş yavaş su ilave ederim.Gerekirse salçalı su koyarım.
* Dolmanın üzerine tabak kapatmak dolmanın içlerinin çıkmasını engeller.Ayrıca buharda pişmiş gibi olur.
* Kabakların bazılarının iki tarafıda boş olduğundan içini fazla doldurmayın.
* Arkadaşlarımın önerisi, bekletmeden tüketmek, ayrıca bulgura biraz pirinç katabiliriz.Önerilere gönül dolusu teşekkürlerrr...
* Diğer bütün dolmalara biraz bulgur koyarım ,ama bunu sadece bulgurla yapıyorum.
* Bu yemeği misafir günlerinizde kolayca sunabilirsiniz.
* Bulgur kabak dolmasına çok yakışıyor.Hem de daha sağlıklı ve besleyicidir.
MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATMAK.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com