Ekmeği doldurduk.
* 7-8 tane hamburger ekmeği
* İçine doldurmak için kavrulmuş ıspanak
* Üzeri için beşamel sos
* Dilimlenmiş kaşar peyniri
* Dilimlenmiş domates
* Dilimlenmiş yeşil biber
Dolma içi için: Ispanaklı Harç: * 250 gr yemeklik doğranmış ıspanak * 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan * Sıvı yağ * Tuz, karabiber Etli Harç: * 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan * 200 gr kuşbaşı kuzu eti * 1 tane ince doğranmış domates * 4-5 tane ince doğranmış mantar * Birer tane kıyılmış kırmızı ve yeşil biber * 1 yemek kaşığı salça * Sıvı yağ * Tuz, Karabiber
Kaşar Parçaları
Elimizde bulunan ıspanaklar soğanlarla kavrulur. İçi oyulan hamburger ekmekleri içine doldurulur. Üzerine beşemal sos, bir dilim kaşar, bir dilim domates ve biber parçası konularak
fırında kaşar eriyip kızarana kadar tutulur. Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun.....
Beşamel Yapılışı:
* 1 çorba kaşığı un
* 1/2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 - 2,5 su bardağı süt
Bir tencereye yağ ile un konulur. Hafif ateşte yağ,una yedirilerek kavrulur,devamlı karıştırılarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
Beşamel sosun topak olması önemli değil karıştırdıkça kıvamı gelir.İçine koyacağınız süt soğuk olursa daha iyi oluyor.
Etli Dolma içi Yapılışı:
Kuşbaşı kuzu etleri tava içinde kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur, soğanlar ilave edilerek
iyice kavrulur, domates ve biberler konur etler pişene kadar kavrulur.
NOT:
* Hamburger ekmeklerini kendinizde yapabilirsiniz.
* İçine koyulan malzemeyi değişik şekillerde değiştirebilirsiniz.
* Fırında çok fazla pişirmemek gerekir.
* Ben ıspanaklara beşamel sos ilave ediyorum.
* Ispanakların içine rende kaşar konulabilir.
* Etli yerine kıymalı harçlada yapabilirsiniz.
* Etli dolmayı yaparken, etlerin iyi pişmesini sağlayın.
* Etlerin içine mantarda ilave edebiliriniz.
* Sıcak sıcak yenmesi tavsiye edilir.
* Yerken ketçap veya domates sosu ile tatlandırabilirsiniz.
* Beşamal sosa kırmızı biber ve karabiber ilave edebilirsiniz.
* Üzerine tereyağ ilave edebilirsiniz.
ET ALIRSAN KOLDAN, KIZ ALIRSAN SOYDAN
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com