ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Köfteli Yaprak Sarması

Köftenin lezzeti güzelleşiyor

Köftenin lezzeti güzelleşiyor

Malzemeler

* 100 gr asma yaprağı
* 2 su bardağı et suyu veya et su tablet

Köfte Malzemeleri:
* 400 gr orta yağlı dana kuzu karışımı kıyma
* 1 tane incecik rendelenmiş veya doğranmış kuru soğan
* 1 yumurta
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı biber, domates karışımı salça
*1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
*Tuz ve baharat çeşitleri

Üzeri İçin

* 1-2 domates kabukları soyulmuş incecik doğranmış * 1/2 demet yeşil soğanın yeşil yaprakları( incecik kıyılmış) * 1 tane halka halka doğranmış havuç * 1 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ * 2 diş dövülmüş sarımsak * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı buğday nişaştası * 1 tatlı kaşığı sumak * Tuz, baharat çeşitleri

Yapılışı

Köfte malzemelerini derince bir kab içinde iyice yoğurun, bir parmak kalınlığında köfteler yapın, kızmış sıvı yağda iyice kızartın, kızaran köfteleri haşlanmış asma yapraklarına tek tek sarın bir tencereye dizin, üzerine et suyunu dökün 10-15 dk pişirin, diğer tarafta sos malzemelerini karıştırın, baharat ilave edin ve bir taşım kaynatın, armaların üzerine dökerek yeniden bir taşım kaynatın, patates püresi veya sade olarak sıcak sıcak servis yapın...
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
*Bu yemek Malatya yöresinin yapraklı köfteye benziyor.
* Tokat yöresindede yapılıyor.

*Pinciniz dolmalık pirinç olmazsa, pirinçler çok irileşir ve sarma yaparken ölçünüz karışabilir.
* Dolma ve sarmaları yağlı kıyma ile yaparsanız daha lezzetli olur.
* Ben dolma ve sarmalara margarin kullandığımda daha lezzetli olduğunu zannediyorum.
* Dolma ve sarmaları yaparken tencere dibine kaburga kemiklerini dizerseniz daha da lezzetli olur.
* Sarma yaparken tencerenin dibine lahana parçaları koyabilirsiniz. Bu, sarmalarınızın yanmasını engeller.
* Yaprak sarması yaparken, yaprak saplarını da tencerenin dibine koyarsanız daha lezzetli olur..
* Dolma harcınıza istediğiniz baharatı damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz.
* Yeşillikleri de çeşitlendirebilirsiniz, dereotu,taze nane gibi...
* Dolmanın üzerine kendi yaptığım domates püresi ilave ederim.
* Sarmaları pişirirken üzerine düz bir kapak veya tabak kapatırsanız sarmalar açılmaz ve daha düzenli pişer.

HAYAT DÜŞÜNDÜĞÜN DEĞİL BAŞINA GELENDİR.

SON BAKILAN TARİFLER

Köfteli Yaprak Sarması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com