Çok lezzetli ve besleyici bir dolmadır.
* 7-8 tane orta boy üzeri kazınmış havuç
* 4 yemek kaşığı dolmalık pirinç
* 200 gr orta yağlı kıyma
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 15-20 dal karışık ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* Tuz, karabiber
NOT: * Genellikle Kahramanmaraş mutfağına ait bir yemektir. * Bence her sebze ile dolma veya sarma yapabiliriz. * Havuç nazik bir sebze olduğundan oyarken nazik davranmalıdır. * Kıymalı dolma yaparken kıymanın mutlaka yağlı olması gerekir. * Baharat ,yağ ve yeşillik tercihleri size kalmıştır. * Dolma veya sarma yaparken üzerine mutlaka tabak,dolma kapağı veya yağlı kağıt kapatın. * Dolma pişerken suyunu yavaş yavaş azaldıkça verirseniz daha lezzetli olur. * Tencereye yan yana dizin. * Salça isteyen koymayabilir. * İsteyen dolma içine sarımsak ilave edebilir.
Kazınan havuçların içlerini oyacak ile oyun, diğer tarafta dolma içi malzemeleri karıştırın ve havuçların içini doldurun tencereye dizin üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su koyun kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Genellikle Kahramanmaraş mutfağına ait bir yemektir.
* Bence her sebze ile dolma veya sarma yapabiliriz.
* Havuç nazik bir sebze olduğundan oyarken nazik davranmalıdır.
* Kıymalı dolma yaparken kıymanın mutlaka yağlı olması gerekir.
* Baharat ,yağ ve yeşillik tercihleri size kalmıştır.
* Dolma veya sarma yaparken üzerine mutlaka tabak,dolma kapağı veya yağlı kağıt kapatın.
* Dolma pişerken suyunu yavaş yavaş azaldıkça verirseniz daha lezzetli olur.
* Tencereye yan yana dizin.
* Salça isteyen koymayabilir.
* İsteyen dolma içine sarımsak ilave edebilir.
NEFSİNİ SAKIN DOYURMA BAŞINA KRAL KESİLİR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com