Akdeniz yöresine aittir.
* 1 adet orta boy beyaz lahana
* 1 su bardağı dolmalık pirinç
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1/ 2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
* 2 adet incecik doğranmış kuru soğan
* 1 çay bardağı kadar tahin( 80 gr)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet küçük küçük doğranmış domates
* Tuz, karabiber
* 2 çay bardağı tahin(160 gr) * 4 diş dövülmüş sarımsak * 1 adet limon suyu * 1 çay kaşığı kimyon * Tuz, karabiber * Bir miktar ılık su
Lahanaları temizleyin yapraklarını ayırın büyük bir tencerede bol tuzlu su içinde 15-20 dk. haşlayın çıkarın ve süzün.Sarmanın içi için nohudu blendırdan geçirin, kıyılmış soğanları,yıkanmış süzülmüş pirinci,doğranmış domatesi,tahini, baharatları, yağı,salçayı koyun hepsini yoğurun, bu iç ile lahana yapraklarını sarın, sarmaları yayvan bir tencereye dizin, üzerine dolma kapağı veya porselen bir tabak koyun, 2 su bardağı kadar sıcak su koyun kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Pişen dolmanın üzerine sosu dökün. Sosu yapmak için, dövülmüş sarımsağı,tahini,limon suyunu, kimyonu,tuzu,karabiberi ve biraz su koyarak blendırdan iyice geçirin,sarmaların üzerine dökün.Hemen servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çukurova yöresine ait bir sarma çeşididir.
* Lezzeti farklı değişik bir sarmadır.
* Tahin hem besleyici hem de lezzetli b,ir gıdadır.
*Sarmaya güzel bir lezzet katıyor.
* Ben içine yeşillik ilave ediyorum.
* Tadını sevmeyen olursa diye, ben tahini yanına döküyorum..
* Sarmayı istediğiniz şekilde sara bilirsiniz.
* Yağ ve baharat miktarı size kalmıştır.
* Tencerenin dibine ve üstüne sarılamayan lahana parçalarını koyabilirsiniz.,
* Tencerenin kapağını kapatmadan üzerine dolma kapağı, porselen tabak veya yağlı kağıt kapatın.
KIRKIMDA ÖĞRENDİĞİMİ, KIRKIMA KADAR SÜRDÜRÜRÜM.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com