Rumeli`ye ait bir yöresel yemektir.
*300 gr kadar taze veya salamura asma yaprağı
*2 küçük su bardağı pilavlık bulgur
* 1 çay bardağı dolmalık kırık pirinç
* Yarım demet incecik kıyılmış maydanoz,dereotu,taze nane
* 1 demet ince kıyılmış yeşil (taze) soğan
* 1 tane ince kıyılmış küçük kuru soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 150 gr ezilmiş sert beyaz peynir
* 1,5 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
* Pişirmek için yeterince sıcak su
* 100 gr kaymak(süt kaymağı olabilir) * 1 adet çırpılmış yumurta sarısı * Yarım fincan zeytinyağı
Yapragınız taze ise biraz haşlayın, salamura ise bir gece önceden suda bekletin ve tuzunun çıkmasını sağlayın. Genişce bir kapta bulguru ve pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin, şişen bulgura ve pirince dolma harcının tamamını koyun ve iyice karıştırın, yaprakları tek açın, saplarını koparın içine bir tatlı kaşığı harç koyun ince sigara böreği gibi sarın, iç harcı bitene kadar yaprakları sarın tencereye dizin,üzerine 2,5 su bardağı kadar sıcak su ilave edin suyunu çekene kadar pişirin, başka bir çukur kapta kaymağı iyice ezin çırpılmış yumurtayı ilave edin sıcak dolmaların üzerine dökün, bir fincan zeytinyağı gezdirin, tencerenin kapağını kapatın,soğuyana kadar tencerenin kapağını açmayın, soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Değişik ve lezzetli bir Trakya bölgesi yemeğidir.
* Damak tadımıza yatkın bir sarmadır.
* Tuz,baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İster hazır kaymak koyun, varsa süt kaymağı kullanın.
* Taze asma yaprağı veya salamura yaprak kullanabilirsiniz.
* Salamura yaprağın tuzunu çıkartmaya unutmayın.
AÇMA KUTUYU SÖYLETME KÖTÜYÜ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com