ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kara Kabak Dolması

Kara kabak mevsiminde çok lezzetli olur.

Kara kabak mevsiminde çok lezzetli olur.

Malzemeler

* 2 tane kara kabak
* 1 Çorba kaşığı dolmalık pirinç(biraz pilavlık bulgur ilave edilebilir)
* 150 gr orta kuzu koyun kıyması karışımı
* Tencerenin dibi için kemik parçaları
* 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
* 1 tane büyük rendelenmiş boy domates
* 1 adet incecik kıyılmış soğan
* 2-4 diş ince kıyılmış sarımsak
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* Tuz, karabiber

Üzeri İçin

Üzeri için sos örneği: * 1 çorba kaşığı kuru nane * 5-6 diş ezilmiş sarımsak * 1 yemek kaşığı biber salçası * 1 limonun suyu * 1 çay kaşığı limon tuzu * 1 çay bardağı su

Yapılışı

Kara kabağın içini oyun sonra yıkayın, iç harcı için kıymayı,ayıklanıp yıkanmış pirinci,kabuğu rendelenmiş domatesleri, soğan,sarımsağı, maydanozu, dereotunu, baharatları,salçanın yarısını, margarinin yarısını, tuzu koyup iyice yoğurun ,fazla sıkı olmayacak biçimde kara kabağı doldurun, dolmanın ağzını kendi üst kabağı ile kapatın, , tencerenin dibine dizilen kemiklerin üzerine düzenli bir biçimde tencereye dizin. Üstünü örtecek kadar salçalı su koyun, kalan margarin de ilave edildikten sonra üzerine dolma kapağı ve düz bir tabak koyarak,orta ateşte pişirin.Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirin, dolmalar servis tabağına yerleştirin. Üzerine dereotu veya yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Şeker Olsun.....


NOT:

* Dolmanın kıyması yağlı olursa daha lezzetli olur.
* Baharat olarak isteginiz baharatı ilave edebilirsiniz.
* Salçayı azaltıp çoğaltabilirsiniz
* Üzerine dökeceğiniz sos dolmaya çok güzel bir lezzet veriyor. Limonu azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Limon tuzu bazı yemeklere çok güzel yakışır. Suda çözüldükten sonra yemeklere ilave edilmelidir.
* Üzerine dökülen sosa salça ilave etmeyebilirsiniz...
* Dolmaları pişirirken dolma kapağı veya tabak kapatmayı unutmayın.
* Dolma piştikten sonra biraz dinlenmelidir.

GERÇEĞİN ÖMRÜ SONSUZDUR.

SON BAKILAN TARİFLER

Kara Kabak Dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com