ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Ekşili Patlıcan Dolması

Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi

Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi

Malzemeler

* 1 kğ.dolmalık patlıcan
* 250 gr.yağlı koyun kıyması
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı margarin
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* Yarım demet kıyılmış taze nane
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz

Üzeri İçin

* 1 çorba kaşığı kuru nane * 5-6 diş ezilmiş sarımsak * 1 yemek kaşığı biber salçası * 1 limonun suyu * 1 çay kaşığı limon tuzu * 1 çay bardağı su

Yapılışı

Bütün iç malzeme karıştırın,elle biraz yoğurun, oyulan patlıcanların içini doldurun , tencereye dizin üzerine 2 su bardağı kadar su koyun patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin, pişme tamamlanınca başka bir kapta sarımsak, nane,limon suyunu karıştırın ve dolmaların üzerine dökün ve bir taşım daha kaynatın,yemeğin altını kapatın biraz dinlenince servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Akdeniz yöresinde yetişen dolmalık patlıcanla yapılan bir yöresel yemektir.
* Yemeğin bol yağlı olması lezzeti artırır.
* Baharat,tuz miktarları size kalmıştır.
* Limon yerine sulandırılmış limon tuzu kullanılabilir.
* Normal dolmalara göre lezzeti kişiye göre değişir.
* Patlıcan dolması yaparken, patlıcanların kabukları soyulmaz.
* Patlıcanların saplarını kestikten sonra sert bir yerde azıcık elinizle ezerseniz daha kolay oyulur.
* Patlıcanlar oyulduktan sonra tuzlu suda bekletmek, patlıcanın acısını alır.
* Dolmanın kıyması yağlı olursa daha lezzetli olur.
* Baharat olarak isteginiz baharatı ilave edebilirsiniz.
* Salçayı azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Patlıcanların üzerine domates parçalarını kapak yapak yapabilirsiniz.
* Üzerine dökeceğiniz sos dolmaya çok güzel bir lezzet veriyor. Limonu azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Limon tuzu bazı yemeklere çok güzel yakışır. Suda erittikten sonra yemeklere ilave edilmelidir.
* Üzerine dökülen sosa salça ilave etmeyebilirsiniz...
* Dolmaları pişirirken dolma kapağı veya tabak kapatmayı unutmayın.
* Dolma piştikten sonra biraz dinlenmelidir.

EŞEĞİN YOLA ÇÖKTÜ MÜ, YOL GÖSTEREN ÇOK OLUR.

SON BAKILAN TARİFLER

Ekşili Patlıcan Dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com