ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Ekşili Patlıcan Dolması

Dolmalık patlıcanlarla yapılır.

Dolmalık patlıcanlarla yapılır.

Malzemeler

1 kg dolmalık patlıcan
* 500 gr yağlı kuzu kıyması
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1 avuç dolmalık pirinç
* 1 avuç pilavlık bulgur
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 5-6 diş doğranmış sarımsak
* Tuz,karabiber,sumak,pul biber

Üzeri İçin

* 7-8 diş dövülmüş sarımsak * 1 limonun suyu * 1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı

Bütün iç malzeme karıştırın,elle biraz yoğurun, oyulan patlıcanların içini doldurun , tencereye dizin üzerine 2 su bardağı kadar su koyun patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin, pişme tamamlanınca başka bir kapta sarımsak, nane,limon suyunu karıştırın ve dolmaların üzerine dökün ve bir taşım daha kaynatın,yemeğin altını kapatın biraz dinlenince servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Akdeniz yöresinde yetişen dolmalık patlıcanla yapılan bir yöresel yemektir.
* Yemeğin bol yağlı olması lezzeti artırır.
* Baharat,tuz miktarları size kalmıştır.
* Limon yerine sulandırılmış limon tuzu kullanılabilir.
* Normal dolmalara göre lezzeti kişiye göre değişir.

AĞA DİYEYİM, SANA YAĞIN BULAŞSIN BANA

SON BAKILAN TARİFLER

Ekşili Patlıcan Dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com