ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Zeytinyağlı Ebe gömeci Dolması

Çok kolay ve lezzetli

Çok kolay ve lezzetli

Malzemeler

* 30 tane yıkanmış ve süzdürülmüş ebegümeci yaprağı
* 1 su bardağı yıkanmış dolmalık pirinç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1/2 demet ince kıyılmış taze nane
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* Tuz, karabiber, pul biber
* Tercihe göre 1 yemek kaşığı salça
* 1 tane kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1/2 tane limonun suyu
* 1 çay kaşığı nar ekşisi

Üzeri İçin

* 1 yemek kaşığı zeytinyağ * 1/2 limonun suyu

Yapılışı

Geniş bir tencerede zeytinyağı içinde soğanları pembeleşene kadar kavurun, üzerine pirinci koyarak yeniden kavurun pirincin üzerini çok az geçecek kadar su ve şekeri , tuzunu koyun, suyunu çekene kadar pişirin altını kapatın baharat ve yeşillikleri ilave edin karıştırın ve demlenmesi için 30 dk. bekleyin, daha sonra ebegümeci yapraklarını asma yaprağı gibi sarın tencereye dizin çok az su, yağ ilave edin üzerine düz bir tabak kapatın kısık ateşte yapraklar pişene kadar ateşte tutun,pişen yaprakların üzerine limon suyu dökün ve soğumasını bekleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
* WoMen dergisinin 2014 Nisan sayısında çıkan tarifimdir.


NOT:
* Ebegümeci çok lezzetli ve faydalı bir bitkidir.
* Eskiler yılda bir kere şifa niyetine yenmeli derler.
* Ebegümeci yaprağının büyüklerini tercih etmelisiniz.
* Bu mevsim de her yer dolu.
* Ben hiç haşlamadan sardım çok lezzetli oldu.
* İsteyen biraz sıcak suda tutabilir.
* Yapraklar narin olduğundan fazla sıcak su içinde tutmayın.
* Tuz, baharat, yeşillik ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen kuş üzümü ve dolmalık fıstık koyabilir.
* Salça koymak tercihe bağlıdır.
* İsteyen kıymalı sarabilir.
* Ekşi tat çok yakışıyor.
* İsteyen ekşi koymayabilir.
* Soğumadan açmayın zeytinyağlılar tenceresinde soğumalı
* Ebegümeci otunun sayısız faydaları olduğu biliniyor.
* Ebe gömecinin salatası,yemeği,salatası, çayı yapılabiliyor.

AYIYI DÜRTERSEN TÜFEĞİ HAZIRLA.

SON BAKILAN TARİFLER

Zeytinyağlı Ebe gömeci Dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com