ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Dolma Yapmanın Püfleri

İyi bir dolma yapmanın kuralları

İyi bir dolma yapmanın kuralları

Yapılışı

* Pirinci ve bulguru bir kabın içinde ayıklayın
* Kuru malzeme kullanıyorsanız 5 dk. kaynar suda haşlayın ve süzdürün
* Kuru malzemeniz yoksa dolma yapacağınız malzemeyi oyun veya içini ayıklayın.
* Pirinci ve bulguru yıkayın ve süzdürün
*Yıkanan pirince ve bulguru geniş bir kaba koyun ve kıymayı ilave edin
* İnce kıyılmış kuru soğanları harca koyun
* Yeşillikleri ve baharatları ilave edin
* Dolma yapacağınız tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve salçaları koyun
* Salça ve yağı kavurun
* Tencerede kavrulan salçalı yağı dolma harcına ilave edin.
* Elinizle dolma harcını iyice yoğurun
*Dolma yapacağınız malzemeleri üzeri 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun
* İçinde yağ erittiğiniz tencereye dolmaları dizin ve biraz tuz serpin
* Tencereye uygun bir tabak kapatın kalan yağı koyun tencerenin kapağını kapatın
* Önce harlı ateşte sonra yavaş ateşte 30 dk. pişirin,
* Kapağını açın ve servis yapın.
* Bu şekilde her çeşit dolmayı ve sarmayı yapabilirsiniz.
* Tuz,baharat ve yağ miktarı size kalmıştır.

YALNIZ YİYEN YALNIZ ÖLÜR......

SON BAKILAN TARİFLER

Dolma Yapmanın Püfleri

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com