ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kek Yapmanın Püfleri

İyi bir kek nasıl yapılır.

İyi bir kek nasıl yapılır.

Yapılışı

Kek yapmak bir sanattır. Bu sanatın püf noktalarını kendimce ve araştırma yaparak sıralamaya çalıştım.
* Kek yapmak için önce araç gereç ve malzemelerin hazır olması gerekir.
Kek için araç gereçler:
* Kek çırpmak için cam veya porselen bir kase
* Mikser
* Çırpma teli, tahta kaşık
* Un elemek için elek
* Kek kalıbı veya tepsi
* Ölçü kabı veya boş bir su bardağı
* Kontrol için kürdan
* Meyve rendelemek için rende
* Limon sıkacağı
* Sıcakken tutmak için tutacak
* Kek kalıbına yaymak için yağlı kağıt(tercihe göre)
* İyi pişiren bir fırın

Kek yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar:
* Fırının her yerine eşit ısı verilmesi gerekir.
* Eşit ısı olmazsa kekin kabarması orantısız olur.
* Kek yapacağımız malzemelerin hepsinin oda ısısında olması gerekir.
* Malzemelerin 1 saat önce dolaptan çıkarmak gerekir.
* Kek cam veya porselen kasede çırpılmalıdır.
* Kek de sıvı yağ veya margarin kullanılabilir.
* Margarin kullanılacaksa yumuşak olmalıdır.
* Margarin yumuşak değilse,tava içinde tam eritmeden kullanılabilir.
* Kekin şeker kıvamı tam olmalıdır. Şekeri az olursa çabuk bayatlar, daha fazla olursa daha geç bayatlar.
* Yumurta ve şeker çok iyi çırpılmalıdır.
* Çırparken çırpma teli veya çırpıcı aletler kullanılırsa sonuç daha iyi olur.
* Çırpma ne kadar iyi olursa kek okadar iyi kabarır ve güzel olur.
* Yumurta ve şeker çırpılınca içine yağ ilave edilerek de çırpılmalıdır.
* Yumurta ve şeker krema gibi oluncaya kadar çırpılmalıdır.
* İstenilirse beyazlar ve sarılar ayrı ayrı çırpılıp karıştırılabilir.
* Çırpma sonunda un ve diğer malzemeler eklenince tahta kaşıkla yavaş yavaş yedirerek karıştırılmalıdır.
* Çırpıcı ile çırparsanız kek kabarmaz.
* Un mutlaka elenmelidir.
* Fırınınızı tanımanız gerekir.
* Fırın önceden ısıtılmalıdır.
* Fırın 200 derece ısıtılmış olmalıdır.(180 dercede tercih edilebilir)
* Isıtılmış fırında kek daha güzel kabarır ve pişer.
* Kek fırına konulunca 6-7 dk. sonra ayarı 160 dereceye düşürebilirsiniz.
* Kekin içinin iyi pişmesi için sıcaklık ayarı düşürülür.
* Kek fırına konulunca ilk 20-25 dk. fırın kapağı açılmamalıdır.
* Kek 60 dk. pişirilmelidir.
* Kek'in üzeri fazla kızarmaya başlarsa hemen folyo örtün.
* Kek,fırının alt gözünde pişirilmeye başlanmalıdır.
* Daha sonra pişmesine göre üste alınabilir.
* Farklı kek çeşitlerinin pişme süresi değişir.
* Kek kalıbı çok yüksek olmamalıdır.
* Kek kabının çapı 20-25 cm. olursa daha iyi sonuç alırsınız.
* Kek kalıbının margarinle yağlanması tercih edilmelidir.
* Kek kalıbı yağlandıktan sonra üzerine un serpilmelidir.
* Kabartma tozu veya karbanot un içine konulmalıdır.
* Kabartma tozu bayat olursa kek kabarmaz.
* Karbonat veya kabartma tozunu de eleyin.
* Karbonat veya kabartma tozu ilave dilince de yavaş yavaş karıştırmalıdır.
* Kabartma tozu veya karbonatın üzerine mutlaka limon sıkılmalıdır.
* Kek malzemesini karıştırdıktan sonra içine 1 yemek kaşığı sıcak su konulursa kek yine çok güzel kabarır.
* Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırarak anlayabiliriz.Kürdan tertemiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
* Aynı işlemi bir bıçak yardımı ile de yapabilirsiniz.(Keki zedelemeden yapmak gerekir)
* Keke en son fındık, fıstık veya ceviz konulur.
* Meyve ve çikolata parçaları da en son ilave edilmelidir.
* Konulacak ilave malzemeler kuru olmalıdır.
* Una veya nişaştaya bulayarak koyarsanız ,dibe oturmaz.Kekin ortalarında kalır.
* Kek pişince hemen fırından çıkarmamalıdır.Fırın kapağı açılarak biraz bekletilmelidir.
* Fırından çıkarınca kalıbı ters çevirip üzerine ıslak bez konularak bekletilirse kalıptan kolay çıkabilir.
* Sıcak kek kalıptan zor çıktığı gibi soğuk kek de kalıptan zor çıkar.
* Keki kapalı kaplarda saklarsak hemen bayatlamaz.
* Bayatlayan kekler supangle için de kullanılabilir.
* Bayatlayan kekler parçalanarak üstüne puding dökülerek de kullanılabilir.
* Bayatlayan kekler ince ince dilimlenip fırında kıkırdak kek veya krik kırak yapılabilir.
* Bunları uygularsanız KEK inizin güzel olacağına eminim.....
Afiyet Şeker Olsun....

SABAH KALKINCA,KENDİ ELİNİZİ ÖPÜN. KİMSEDEN FAYDA YOK.

SON BAKILAN TARİFLER

Kek Yapmanın Püfleri

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com

مواقع مراهنات ギャンブル مواقع مراهنات مواقع مراهنات çocuk bornozu karimi sikme yeter artik ala gavat ettin beni смотреть порно онлайн benim adım serkan karimi satiyorum adim serkan kizimi genel evde pazarliyorum karim ve kizim yarrak arsizi var mi doyuran skypten yazsin dede max win alana kizimi hediye ediyorum anami marketing ekipleri sikiyor yardim edin yarragim kalkmiyor biri karimi doyursun anami fetocular gotten sikiyo yardim edin المواقع المثيرة betting phishing phishing canlı porno siteleri - bilgilerle.net eskort phishing children sex porn video tape bahis phishing ቁማር ምጽዋት bahis phishing anami fetocular gotten sikiyo yardim edin المواقع المثيرة betting phishing phishing canlı porno siteleri - avetec.org eskort phishing children sex porn video tape bahis phishing ቁማር ምጽዋት bahis phishing anami fetocular gotten sikiyo yardim edin المواقع المثيرة betting phishing phishing canlı porno siteleri - ibrshop.com eskort phishing children sex porn video tape bahis phishing ቁማር ምጽዋት bahis phishing anami fetocular gotten sikiyo yardim edin المواقع المثيرة betting phishing phishing canlı porno siteleri - marketinfutbol.club eskort phishing children sex porn video tape bahis phishing ቁማር ምጽዋት bahis phishing anami fetocular gotten sikiyo yardim edin المواقع المثيرة betting phishing phishing canlı porno siteleri - ocianews.com eskort phishing children sex porn video tape bahis phishing ቁማር ምጽዋት bahis phishing