ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Hamur İşlerinde Başarılı Olmanın Püfleri

Hamur işi yapmak beceri ister

Hamur işi yapmak beceri ister

Yapılışı

HAMUR İŞLERİNDE BAŞARI SAĞLAMANIN PÜF NOKTALARI


* Hamur işlerinde başarı olmak için öncelikle ununuzun has,bozulmamış olması gerekir.
* Kesik,rengi bozulmuş ve kokan unlar hamurumuzu başarısızlığa uğratır.
* Mayalı yada mayasız hamur yaptığınız da ilk kural hamurun çok iyi özleşerek yoğrulmasıdır.
* Yapılan her çeşit hamurun mutlaka dinlendirilmelidir.
* Mayalı hamurlar 1-2 saat, mayasız hamurlar en yarım saat dinlendirilmelidir.
* Dinlenen hamurun mutlaka ıslak mutfak peçetesi ile üzeri kapatılarak bekletilmelidir.
* Hamur açılırken mutlaka un dan yardım almalıdır.
* Bazı hamurlarda sıvı yağdan yardım almalıdır.
* Hamuru oklavaya her sarışta yönünü değiştirmelidir.
* Oklavanın hamur üzerinde yönü değiştikçe hamurunuzun kalınlığı her tarafında aynı olur.
* Oklava ile her açışta un dan yardım alın.
* Mutlaka tarif ölçülerine ve tarife sadık kalmanız gerekir.
* Üzerine süreceğiniz yumurta mutlaka çırpılmalıdır.
* Yumurtaya bazı malzemeler ekleyebilirsiniz.
*Yumurtaya yağ, yoğurt gibi malzemeler eklenebilir.
* Fırınınız önceden mutlaka ısıtılmalıdır.
* Fırınınız zaman ölçümlü değilse başından ayrılmayın.
* Sevginizi katarsanız daha lezzetli olur.

KURU PANTOLON İLE BALIK TUTULMAZ.

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com