ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Mayalı Poğaça Yapmanın Püfleri

Poğaça yapmak maharet gerektirir.

Poğaça yapmak maharet gerektirir.

Yapılışı

NOT:
* Mayalı poğaça yapmak için mutlaka kuru maya kullanın.
* Kuru mayalar koku yapmaz ve poğaçanın daha fazla kabarmasını sağlar.
* Mayalı poğaçalarda mutlaka mayayı ılık süt içinde çözdürün.
* Süt mayalı poğaçalara lezzet katar.
* Mayayı süt içinde şekerle çözdürün.
* Mayalanma için gerekli zaman verin.
* Tepsi mayası için gerekli zamanı verin.
* İçine koyacağınız malzemeleri un ile birlikte iyice yoğurun.
* Yoğurmak çok önemlidir.
* Hamurunuz pürüzsüz olmalıdır.
* Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.

AYAĞINDA DİKEN YARASI OLMAYAN, SİNESİNE GÜL KOKUSU SÜREMEZ.

SON BAKILAN TARİFLER

Mayalı Poğaça Yapmanın Püfleri

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com