Hamur mayalamak zordur.
Hamur Mayalamanın Püfleri;
* Mutlaka ölçülere ve kurallara uyun.
* Mayalamak için kullandığınız su veya süt ılık olmalıdır.
* Ununuzu mutlaka eleyin.
* Kullanacağız malzemeler oda ısısında olmalıdır.
* Yavaş mayalanmasını istiyorsunuz soğuk malzeme kullanabilirsiniz.
* Hemen mayalanmasını istemiyorsanız buzdolabında hamuru bekletebilirsiniz.
* Kuru mayaları direk olarak unun içine koyun.
* Aktif mayaları su veya süt içinde çözdürün.
* Yaş mayaları unun üzerine elinizle ufalayın.
* Hamuru karıştırdıktan sonra çok iyi yoğurun.
* Hamuru çeke çeke yoğurun.
* Ne kadar güzel yoğurursanız daha iyi netice alırsınız.
* Hamurunuz pürüz olmalıdır.
* 1 kg un için 10-15 dk. yoğurmayı öneriyorum.
* Mayalanma sırasında mutlaka üzerini ıslak bez veya streç ile kapatın.
* Üzerini örterek hava akımını engellersiniz.
* Ayrıca üzerini örtmezseniz üzeri kabuklaşır.
* Mayalanma süresi 1-2 saat olmalıdır.
* Hamur mutlaka kendi hacminden iki katı olmalıdır.
* Hamurun mayalanmasını anlamak için parmağınızı batırın boşluk aynı şekilde doluyorsa mayalanma olmuştur.
* Mayalanan hamurun üzeri parlak,esnek ve düzgün olmalıdır.
* Hamurunuzun kıvamı ne cıvık ne de sert olmalıdır.
* Yapacağınız çeşide göre hamur kıvamını ayarlayın.
* Hamurdan parçalar kopararak şekil verin.
* Hamur parçaları için elinizi yağlayın
* Hamur çeşidine göre un dan yardım alabilirsiniz.
* Mayalı hamurlarda yağ dan kısmamak gerekir..
* Mutlaka üzerine yağ veya yumurta sürün.
*Hamurdan yapacağınız malzemeleri fırın tepsisinde tepsi mayası için en az 30 dk. bekletin.Fırınızı mutlaka önceden ısıtın.
* Hamurunuzun piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz.
* Pişen malzemeleri üzerini örtün kurumasın.
DİKENDEN GÜL BİTİREN, KIŞI BAHARA DÖNDÜRÜR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com