Peynirin püfleri
PÜF NOKTALAR:
* Peynir alırken mutlaka son kullanma tarihine bakınız.
* Peynir bir bakteri olduğundan canlıdır.
* Peynirlerin iyi koşulda saklanması gerekir.
* Marketten alırken saklama koşullarına dikkat ediniz.
* Alacağınız beyaz peynirler fazla gözenekli olmamalıdır.
* Fazla gözenek asitli süt kulanıldığını gösterir.
* Beyaz peynir ambalajına fazla su olmamalıdır.
* Fazla sulu peynirler daha olgunlaşmamıştır.
* Tadı ekşi beyaz peyniri tercih etmeyin.
* Az ekşilik yoğurt kullanıldığını gösterir.
* Evinize alacağınız peynirleri küçük parçalar halinde alın.
* Küçük parçaları saklamak her zaman daha kolaydır.
* Küçük parçalar daha çabuk tüketilir.
* Peyniri az ve sık aralıklarla satın alınız.
* Bu şekilde peyniriniz hem taze hem de tadını kaybetmez.
* Aldığınız peynirler salamura veya beyaz peynir ise buzdolabında 2 hafta lezzetini yitirmeden kalabilir.
* Yarı sert peynirler , kaşar gibi peynirler buzdolabında bir kaç hafta dayanır.
* Buzdolabında mutlaka kapalı hava almayan kaplarda veya streçlerle kaplayın.
* İçindeki bakterilerden dolayı kokuyu hem verir hemde çok kolayca içine alır.
* Dolabınızdaki peynir büyük parça ise parça parça servis yapın.
* Taze kaşar açık sarı renkte olmalıdır.
* Taze kaşar homojen yapıda,süt kokulu ve kolay dilimlenmeli,az tuzlu olmalıdır.
* Dil peyniri az tuzlu ve lif lif beyaz renk olmalıdır.
* Taze peynirler daha çabuk bozulur.
* Koyun sütünden yapılan peynir krem rengindedir.
* İnek sütünden yapılan peynir biraz kirli sarıdır.
* Keçi sütünden yapılan peynirler daha beyazdır.
* Donuk kirli beyaz rengindeki peynirler kaliteli değildir.
* Eski kaşarlar alırken dıştan bakıldığında dışı kalın ve düzgün olmalıdır.
* Ne sert ne çok yumuşak nede hamurumsu olmalıdır.
* Tadı yavan,ekşimsi,küfümsü,tatları tercih etmeyin
GÖRMEYEN MERAKTAN ÖLÜR,GÖREN KORKUDAN ÖLÜR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com