Dondurucuyu iyi kullanırsanız çok yararlanırsınız.
PÜF NOKTALARI:
* Hepimiz sebze ve meyveleri mevsiminde alıp derin dondurucuda veya difrizde saklarız.
* Ben size saklamanın kolay püf noktalarını vereceğim.Sanırım çalışanlara zaman kazandırabilirim.
* Domatesleri doğramadan bütün olarak dondurucunun kenar köşelerine sıkıştırabilir, kullanacağız zaman sıcak su altında kabuklarını soyarak doğrayarak kullanabilirsiniz.
* Kuru soğanları boş zamanınızda yemeklik doğrayın ve poşetlerde saklayın, yeri geldiğinde açıp hemen yemek yapabilirsiniz.
* Hatta yemeğinize doğradığınız soğan fazla ise hemen poşetleyin yeri geldiği zaman kullanın.
* Doğradığınız domates fazla geldiyse hemen poşetleyin dolaba koyun.
* Artan pilavınızı poşetleyin dolaba atın, kadın budu köfte ve çorbalarda kullanabilirsiniz.
* Bakliyatları ( kuru fasulye,nohut, kuru barbunya gibi) akşamdan tuzlu suda bekletin (kabartın) ertesi gün süzün poşetlere ayırarak dolaba koyun, istediğiniz zaman ıslatma sıkıntısı olmadan kullanın.
* Bakliyatları haşlayın soğutun poşetlere paylaştırın pilavlara,çorbalara,salatalara koyabilirsiniz.
* Közlediğiniz biberleri patlıcanları bütün olarak dolaba koyabilirsiniz, çıkardığınızda suyun altında hemen ayıklayabilirsiniz size zaman kazandırır.
* Meyvelerin büyük kısmını kabukları ile poşetlerde saklayabilirsiniz, çıkarınca kompostolar, meyve suları veya reçeller yapabilirsiniz
* Maydanozu,dereotunu, taze naneyi, taze soğanı(yeşil soğan) incecik kıyarak poşetlerde saklayabilirsiniz, çıkardığınızda dolmalarda, mücverlerde, kreplerde (yeşillikli krep yaparken) çorbalarda, köfteler de kullanabilirsiniz.
* Artan ekmekleri difrizde saklayabilirsiniz.
* Kutuda kalan sütünüzü dondurup daha sonra kullanabilirsiniz, ben kutuda kalan süte hemen ihtiyacım yoksa kutuyla dolaba atıyorum.
* Salata için yaptığınız sos artarsa dolapta saklayabilirsiniz.
* Sarımsakları soyup dolapta saklayın, çorbalara ve yemeklere ilave edebilirsiniz.
* Mutfağınızda artan meyveleri rendeleyip suyunu sıkın poşette saklayın, turtalara, kurabiyeler koyun veya reçel yapın
* Büyük kavanozlarda aldığınız salçaları poşetlere bölerek difrizde saklayabilirsiniz.
* Havucu soyun halka halka doğrayın saklayın, istediğiniz zaman yemeklere koyun.
* Havucu rendeleyin istediğiniz zaman çorba veya havuçlu keklere kullanabilirsiniz.
* Salatalıkları ister incecik kıyın ister rendeleyin kışın cacık yapın.
* Hemen tüketilmeyecek helvaları dolapta saklayabilirsiniz, tahin helvasını çözdürüp tüketebilirsiniz, ev yapımı helvaları (un,irmik gibi) çözdürün ısıtın yeni pişmiş gibi olur.
* Islanan bulgur fazla fazla gelirse dolapta poşetlerde saklayabilirsiniz.
* Evinize fazla aldığınız sucuk,pastırma,sosis,salam gibi gıdaların fazlalarını dondurarak saklayabilirsiniz parça parça kullanabilirsiniz.
* Ben bir kangal sucuk bile alsam parçalara bölerek donduruyorum.
* Bana daha sağlıklı geliyor.
* Elimde artan kadayıfı, yufkayı dondurucuya atıyorum.
* Yufkaları düz koyarsanız çözüldüğünde yeni parçalanmamış yufkalara sahip olabilirsiniz.
* Parçalanan yufkaları dondurarak saklayıp tepsi böreği yapıyorum.
* Soğanı rendeleyip köftede kullanıyorum.
* Fazla katı yağlarımda dondurucuda saklıyorum.
* Artan lokumları,cezeryeleri dolapta saklayabilirsiniz
*.Artan salatalık turşularını doğrayarak veya bütün olarak saklayıp salatalarda kullanabilirsiniz.
* Artan dolma içlerini dolapta saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz.
* İçi açılmış artan dolmalık biberleri veya içi oyulmuş artan patlıcanları dolabınızın kenarlarına sıkıştırp saklayın, sonra ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.
* Kavanozla aldığınız acı sosları , çikolata kremaları, fındık fıstık ezmelerini poşetleyerek saklayabilirsiniz.
* Artan börekleri, kurabiyeleri, poğaçaları saklayabilirsiniz.
* Artan her çeşit hamurlarınızı saklayabilirsiniz.
* Bütün bu saydıklarımın hepsini kendim deneyerek sizlere anlatım.
AĞUSTOSTA GÖLGE KOVAN, ZEMHERİDE KARNINI OVAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com