Analarımızın yaptığı köfte
* 1 kg döş etinden 2 kere çekilmiş kıyma kıyma
* 200 gr 2 kere çekilmiş kavram yağı(iç yağ)
* 2 adet çok ince kıyılmış kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 3 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı galeta unu veya kuru ekmek
* Tuz
Kıymayı ve yağı karıştırarak iyice yoğurun buzdolabında bir gün bekletin,diğer tarafta kuru soğanı bir gece önce kıyın ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin,soğanın suyunu sıkarak sadece soğan tanelerini kullanın, soğanları ve baharatları ilave edin iyice yoğurun, 10-15 dk. dolapta dinlendirin bu işlemi 3 kez yapın hemen pişirmeyin 1 gece yine dolapta bekletin, ertesi gün kıymayı 50 gr kadar parçalara ayırın yuvarlayın bastırarak ızgarada pişirin. ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
HANGİ DEĞİRMENE ÇALIŞTIĞINI BELLİ ET.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com