ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Köfte Yapmanın Püfleri

İyi köftenin lezzetine doyulmaz.

İyi köftenin lezzetine doyulmaz.

Yapılışı

PÜF NOKTALARI:
* Mutlaka etinizi iyi seçin.
* Döş bölümün köftesi daha lezzetli oluyor.
- Kavram yağı denilen yağı kullanın.
* Kavram yağı hayvanın kavram bölgesindeki yağdır.
* Kavram yağını kasabınızdan alacaksınız.
* Aldığınız kıymayı ve yağı 2 kez çektirin.
* Kavram yağı koymazsanız içine yağlı koyun kıyması ilave edin.
* Kavram yağı koyulan köfte hemen yenmelidir, yağ çabuk donar.
* Yağ ve kıymayı yoğurun ve 1 gece dolapta bekletin.
* Soğanı çok ince doğrayın ve bekletin acı suyu çıksın suyunu kullanmayın,sadece soğan taneciklerini kullanın.
* Köftenizin yaptıktan sonra 1 gece dolapta bekletin.
* Köfteyi dinlendire dinlendire 3 kez 10 dk. yoğurun.
* Baharat tercihleri ve miktarları size kalmıştır.
* İstediğiniz farklı baharatı ilave edebilirsiniz.
* Yumurta miktarını artırabilirsiniz.
* Galeta unu miktarını artırabilirsiniz.
* Kıymayı 50 gr kadar parçalara ayırın yuvarlayın bastırarak ızgarada pişirin.
* İster mangalda kızartın ister başka ızgaralarda.
* Servis yaptıktan sonra tüketin yağla r donmadan yiyin.
* İsteyen hazır köfte harçlarını koyarak yapabilirsiniz.
* Hazır harç koyarsanız baharat ve galeta unu eklemeyin

YOĞURDUM EKŞİ DİYEN OLMAZ.

SON BAKILAN TARİFLER

Köfte Yapmanın Püfleri

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com