İyi kurabiye yapmak gerekir.
PÜF NOKTALARI:
*Tuzlu kurabiye yaparken unun mutlaka eleyin.
* İçine koyulacak malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olmalıdır.
* Yumurtalar taze olmalıdır.
* Yoğurt ekşi olmamalıdır.
* Sıvı yağ veya margarin tercih edebilirsiniz.
* Karbonat veya kabartma tozunu mutlaka eleyin
* Karbonat koyacağınız zaman üzerine birkaç damla limon sıkın.
* Çok katı yoğurt ölçünüzü değiştirebilir.
* Tuzu mutlaka sıvıların içine veya una karıştırın.
* Yumurtaların çok çırpılmasına gerek yoktur.
* Malzemeler iyice karıştırılmalıdır.
* Peynir koyacağınız tuzlu hamura ayrıca tuzu az koyun veya koymayın.
* Hamur iyice özlenene kadar yoğurun.
*Her çeşit kurabiye veya hamur işinde yoğurmak çok önemlidir.
* Hamur yapılınca mutlaka buzdolabında 1 saat dinlendirin.
* Tuzlulara koyacağınız yumurtaların birinin akını veya sarısını üzeri için ayırın.
* Tuzluların üzeri susam, çörek otu, pul biber ve yumurta ile süslenir.
* Fırın 180 dereceye ayarlanıp pişirilmelidir.
* Tuzlu kurabiyelerin pişirimi daha kolaydır.
* 35-40 dakikada genellikle pişer.
* Herkes fırınını tanırsa, pişirme daha iyi olur.
*Fırınınızın derecelerini ve pişirme ayarlarını mutlaka öğrenin.
* Fırından çıkan tuzlu kurabiyeleri soğuması için bekletin sonra servis yapın.
* Tuzlu kurabiyeler cam kavanoz veya teneke kutularda saklanmalıdır.
* Tuzlu kurabiyeler, tatlı kurabiyelere göre daha geç bayatlar.
* Tuzlu kurabiyelere mahlep katarsak dahada geç bayatlar..
* Tuzlu kurabiye hamuruna birkaç damla limon veya sirke konulursa kıyır kıyır olur.
* Tuzlu kurabiye yaparken yağ biraz bol tutulursa daha gevrek olur.
* Bayatlayan kurabiyeler ufalanır bayat ekmeklere katılıp hamur yapılabilir.
* Tuzlu kurabiye çeşitleri de çok fazladır.
KÖPEKLERİN DOSTLUĞU LEŞİN BAŞINA KADARDIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com